Totul e bine când se termină cu bine, dar pentru o mare putere fotbalistică încordarea fără apariţia unor muşchi proeminenţi echivalează cu nişte puncte pierdute la capitolul încredere.

La cald am putea să ne repezim să spunem că am văzut o trupă de "cocoşei galici", dar turneele finale au secretele lor şi în general cei care pleacă mai greu în grupe, fără turarea motoarelor au şanse mai mari de reuşită spre final, aşa că nu e cazul să ne pripim, ca să nu primim bobârnace la final.

Dincolo de încordarea şi tensiunea meciului, trebuie neapărat menţionată faza care a precedat primul gol. Andres Cunha, centralul din Uruguay, a lăsat jocul să continue după un fault în careu, dar la prima întrerupere a consultat Video Assistant Referee (VAR). Astfel a decis că Ridson l-a faultat pe Griezmann în careu şi a dictat penalty. A fost prima decizie majoră luată la CM 2018 cu ajutorul arbitrajului video! Nu a durat mult şi Umtiti s-a înălţat mai mult decât e cazul, cu tot cu mâini, aşa că a picat şi al doilea penalty, care a dus la egalare. Pe final Pogba a zis să demonstreze de ce are o cotă de peste 100 de milioane de euro şi a adus liniştea, temporar, în tabăra Franţei.

Despre australieni, în general, numai de bine, doar că, ghinion pentru iubitorii fotbalului din această ţară-continent, rămân în continuare foarte buni la rugby!