Croaţia a remizat cu Cehia, scor 1-1, iar asaltul final pentru calificare se va da în ultima etapă. Vicecampioana mondială se pregăteşte să tragă cortina peste o generaţie de excepţie. Maşina de pase Modric a obosit, are o vârstă, iar întreg angrenajul suferă din această cauză.Încă este bun, drept dovadă, a fost desemnat omul meciului, dar este foarte departe de momentele lui de glorie.

Prima parte a întâlnirii a fost una de mare luptă, presărată cu unele durităţi, pe alocuri gratuite, din ambele părţi. Până acum, acest european ne-a propus unele scene de ţinut minte. Una s-a petrecut şi în acest meci. Lovren l-a lovit cu cotul în nas pe cehul Schick, arbitrii video au dictat penalty, iar jucătorul faultat s-a încăpăţânat să execute lovitura. În momentul în care pornea spre minge, sângele a început să i se prelingă din nas pe lângă tampoanele care îi obturau nările, dar asta nu l-a împiedicat să înscrie. O demonstraţie de ambiţie şi forţă, la un jucător care a arătat deja că este foarte tehnic.

Repriza a doua a început aşa cum trebuie, pentru un neutru, cu un gol egalizator, înscris de Perisic. De altfel, croaţii nici nu aveau o altă variantă pentru a rămâne în cărţi. Explozia l-a care ne aşteptam nu a avut însă loc, egalul mulţumind parţial ambele tabere. Cehia, cu patru puncte speră la un joc bun cu Anglia, Croaţia cu unul singur îşi face calculele bazându-se pe o victorie cu Scoţia, dar la cum a evoluat până acum, nimic nu este sigur.