Belgia a eliminat Portugalia la capătul unui meci cu multe faulturi şi mulţi nervi. Ronaldo nu a mai reuşit să tragă echipa după el, ba mai mult, exemplul lui de jucător care vrea să fie şi arc şi săgeată a fost luat şi de alţi coechipieri din compartimentul ofensiv, fapt ce a influenţat exprimarea formaţiei campioane.

A doua favorită la câştigarea trofeului, conform caselor de pariuri, şi campioana en - titre erau aşteptate să facă spectacol la Sevilla. A fost un soi de spectacol, dar unul nervos, cu multe poliţe plătite pe loc şi multe intrări la limită. După cum ştim, teama păzeşte pepenii şi echipele s-au temut una de alta. Până la un punct, când a apărut un tip curajos, să-i zicem pe nume: Thorgan Hazard, care a tras de la distanţă şi a spart bostănăria. Portugalia şi Belgia au încercat să se anuleze reciproc, au pus paznici multipli la Ronaldo şi Lukaku, dar din fericire fotbalul e o treabă cu 22 de jucători aflaţi concomitent pe gazon, aşa că surprizele pot apărea şi de la cei care "cară pianul", nu doar de la solişti.

Portugalia a forţat egalarea pe final, dar mai multe individualităţi la un loc nu înseamnă neapărat un plus, uneori ajung să se calce pe picioare. Belgia a avut meritul că şi-a păstrat cumpătul în defensivă şi a reuşit să menţină un avantaj ce părea fragil. În sferturi, Belgia va întâlni Italia.