Italia s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2020 după 120 de minute de joc cu Austria. Euforica echipă a Italiei, care a uimit în grupe, a trebuit să îşi reconsidere jocul în faţa unei formaţii foarte bine organizate, solidă în apărare şi capabilă de contraatacuri interesante. Ca să ajungi sus, inclusiv în fotbal trebuie să şi suferi. Nu se poate ca totul să meargă din petrecere în petrecere.

Dacă în prima repriză Italia a fost la timonă, câteva ocazii şi o bară a lui Immobile, în partea a doua austriecii au prins mai mult curaj şi au păşit mai des în jumătatea adversă, Arnautovic "încălzindu-l" bine pe Donaruma, i-a înscris inclusiv un gol, dar arbitrajul video a decis că era în ofsaid. Semnalul a fost tras, iar italienii au ţinut cont de el, aşa că nu au mai riscat foarte mult până la finalul celor 90 de minute regulamentare.

În prelungiri lucrurile s-au schimbat. Italia a intrat decisă şi Chiesa a reuşit să înscrie după o fază în care a reuşit un dribling de mare fineţe şi a şutat necruţător. Golul doi a venit firesc, pe fondul unui joc pragmatic. Când totul părea terminat, Kalajdzic a înscris cu o lovitură de cap, aproape de la "firul ierbii" şi a mai oferit o speranţă echipei sale. După un parcurs atipic, trebuia să vină şi o calificare obţinută în stil italian.