Belgia a învins şi în Danemarca, după ce făcuse acelaşi lucru în Rusia, şi este a doua echipă, după Italia, calificată în optimi. Partida de la Copenhaga a avut două reprize diametral opuse, în prima gazdele au jucat entuziasmant, în a doua, Belgia şi-a impus jocul combinativ.

Danemarca, aici nu e vorba doar de fotbalişti, şi-a revenit după şocul celor întâmpalate cu Eriksen, iar spectatori au ţinut să-i încurajeze admirabil pe jucătorii aflaţi pe teren. Golul lui Poulsen din minutul doi nu a făcut decât să ridice valul de entuziasm, iar Danemarca se putea desprinde. Nu a fost să fie, iar în a doua repriză, T. Hazard şi Bruyne au stabilit scorul final.

Trebui să recunoaştem că fotbalul danez are ceva special. Am văzut filmul "Vara lui 92", care spune poveste singurului titlu continental al Danemarcei, şi am descoperit un spirit fotbalistic extraordinar, care se pare că s-a transmis în timp. O ambiţie care uneori vine din nimic sau dintr-o dramă şi o determinare mai puţin întâlnită în lumea fotbalului. Danemarca are o şansă mică să mai prindă optimile, victorie cu Rusia plus jocul rezultatelor, dar nici măcar nu mai contează, în vara lui 21 a predat o nouă lecţie, una despre solidaritaritate, colegialitate, curaj, omenie.