Suedia şi Spania s-au calificat în optimi, Slovacia s-a făcut de râs, Polonia şi-a arătat toate neputinţele. A fost nevoie ca UEFA să vopsească gardul (a se citi gazonul) ca să vedem leopardul spaniol.

Cu un Pedri (foto) semănând din ce în ce mai mult cu Iniesta, evident ca joc, şi cu un stil mai direct pe poartă, Spania a reuşit să marcheze în prima repriză cât nu o făcuse în precedentele două meciuri. În a doua a depăşit-o pe prima la reuşite! Mai ridicol decât gazonul vopsit(vorbim de funie în casa noastră, unde s-a vopsit inclusiv nisipul de pe fostul "23 August") a fost însă autogolul portarului Dubravka, care a pescuit de la înălţime o minge şi a catapultat-o în propria poartă. Tot portarul a ezitat şi la golul doi, acelaşi care în primele 30 de minute apărase senzaţional, inclusiv un penalty. În partea a doua nimic nu a mai mers la slovaci şi s-a ales praful, încasând inclusiv un gol marcat cu călcâiul.

Calificaţi, dar grăbiţi, suedezii au înscris rapid prin Forsberg, în minutul 2,. A urmat o cursă de urmărire a polonezilor şi chiar dacă au în echipă unul dintre primii trei atacanţi ai lumii, pe Lewandowski (autorul unei ratări monumentale în prima parte), au lăsat impresia că ar avea nevoie de un...vârf. La scorurile de la pauză cel mai mult se bucura Ucraina, care se vedea cu sacii în căruţa optimilor de finală. În repriza a doua Lewandowski a arătat că de fapt Polonia nu are nevoie de un vârf, ci îi trebuie o echipă care să-l pună în valoare pe atacantul pe care deja îl are. Cele două goluri ale lui nu au folosit însă la nimic. Suedia a demonstrat că are onoare, Polonia a arătat că nu se poate ajunge în optimi cu o singură floare!

Clasamentul final al grupei este următorul: 1. Suedia (7 puncte), 2. Spania (5), 3. Slovacia (3), 4. Polonia (1).