Belgia a câştigat fără nici cea mai mică problemă meciul cu Rusia. Fotbalul face totul posibil, chiar şi pe belgienii să fie gazde la Sankt Petersburg atunci când joacă cu Rusia. Au păţit-o şi italienii, cu turcii. Nimeni nu a îndrăznit să-i ceară părerea despre această situaţie lui Vladimir Putin, dar spaima mai mare e legată de faptul că nu este exclus ca în viitorul apropiat să aflăm răspunsul.

Strict fotbalistic, Belgia a arătat ca un mare imperiu, Rusia, ca o gubernie. În doar 34 de minute suspansul a fost spulberat, Lukaku şi Meunier au profitat de marile "găuri" din apărarea Rusiei şi au tranşat soarta partidei, una dominată evident de Belgia, echipă care se află printre marile favorite la cucerirea trofeului. În repriza a doua "gazdele" s-au antrenat pentru meciurile viitoare şi au mai reuşit un gol prin Lukaku, primul jucător care îşi depune candidatura la titlul de golgheter.

În timp ce la Sankt Petrsburg jucătorii ruşii îşi spărgeau capetele, o parte la figurat, unul la propriu (Kuzayev), la Bucureşti organizatorii se luptau cu natura. Cu câteva ore înainte a plouat, torenţial, pe lângă un acoperiş, netras, care a costat 12.000.000 de euro. Dacă Dumnezeu a dat, noi, organizatoric, nu ne-am opus, aşa că gazonul a fost inundat, iar antrenamentul Austriei a fost anulat. Cum, necum am ieşit în faţă. Să mai spună cineva că noi nu suntem printre "actorii principali" la EURO.