Italia a învins fără drept de apel Elveţia, scor 3-0, şi devine prima echipă calificată în optimile de finală ale EURO 2020. Italia a jucat şi în acest meci ca o echipă cu adevărat mare. Roberto Mancini a găsit formula magică pentru a revitaliza o formaţie care rata în urmă cu trei ani prezenţa la Campionatul Mondial din Rusia, iar acum pretenţiile tiffosilor sunt pe deplin justificate.

Rezultatul partidei Ţara Galilor - Turcia (2-0) a forţat ambele echipe să încerce să forţeze victoria pentru a nu mai avea mari probleme în ultima rundă. Una e să vrei, alta e să poţi, iar Elveţia ne-a arătat exact care este această diferenţă. Primul gol al lui Locatelli a pus rapid lucrurile la punct, al doilea le-a lămurit, iar reuşita lui Immobile a încuninat o evoluţie perfectă.

Italia joacă în acest moment un fotbal generos, pe atac, mult diferit de ceea ce obişnuise cu ani în urmă. Insigne, Barella, Locatelli, Spinazzola, Immobile au hărţuit în permanenţă apărarea elveţiană, la fel cum au făcut şi cu aceea a Turciei, iar vremurile când 1-0 era conservat, indiferent de minutul în care era obţinut, au apus.

Asistăm la noul stil italian!