Olanda este a treia echipă calificată în optimi, după ce a învins, lejer, Austria cu scorul de 2-0. Fără să apese foarte tare pe acceleraţie, Olanda a trecut de Austria, echipă care a tot încercat să intre în meci, dar nu a găsit poarta prin care să facă acest lucru.

Olanda lasă impresia că ar putea mult mai mult, dar că nu este dispusă să forţeze încă din faza grupelor. Turneele anterioare au mai arătat astfel de formaţii cu potenţial, care de la atâta conservare a forţelor s-au trezit pe tuşă. Momentele de relaxare au fost la un pas să o coste în meciul cu Ucraina, o echipă cu apetit ofensiv. Nu a fost cazul cu Austria, o echipă plictisitoare, care se apără modest, construieşte greoi şi atacă bătrâneşte.

Depay (foto) a înscris din penalty în minutul 11, dar dincolo de această reuşită a ratat câteva ocazii clare, din poziţii din care un jucător în formă înscrie fără probleme. Dumfries a punctat pentru 2-0, rezultat apărat cu lejeritate în final. Având în vedere ce s-a întâmplat până acum în această grupă, cel mai probabil în meciul cu Macedonia de Nord vor juca şi rezervele.