Spania a remizat la Sevilla cu selecţionata Suediei, în primul meci de la turneul final fără gol marcat. Cel mai probabil, în momentul în care citiţi aceste rânduri, jucătorii Spaniei încă mai pasează, în lung şi în lat, pe tunelul de acces şi în jurul stadionului.

Pediatrii chiar recomandă privitul acestui gen de plimbare a balonului pentru adormirea copiilor mai agitaţi. Doar suedezii nu au adormit şi în rarele momente în care s-au întâlnit cu mingea au plesnit-o cu toată frustrarea acumulată în lungile perioade de lipsă a posesiei. Suedia şi-a asumat rolul, deşi uneori nu este chiar recomandabil să fii cel mai plictisitor din curtea şcolii în speranţa că astfel obţii un punct meschin. De altfel, echipa joacă atât de inestetetic încât îţi vine să pariezi că se va califica mai departe, doar aşa ca să strice cheful celor care vor să se uite la acest turneu final.

Spania combină mult, dar nu reuşeşte să verticalizeze în careu, Morata (foto) nefiind vârful care i-ar trebui acestei echipe aflate în plină reconstrucţie.