Danemarca s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2020 mai uşor decât ar fi sperat.Jucătorii danezi au trecut la acest turneu final prin mai multe stări de spirit, de la agonia problemei medicale grave a lui Eriksen până la extazul calificării în optimi.

Din câte se pare, Danemarca are nevoie de situaţii speciale pentru a reuşi să obţină performanţe la un Campionat European, acum echipa a fost şocată la primul meci din cauza situaţiei unui coleg, în 1992 a fost o dramă geopolitică, cu jucătorii Iugoslaviei pe post de victime colaterale, iar danezii au reuşit să se strângă de pe drumuri şi să câştige turneul. Spiritele tari se văd în situaţii grele.

Meciul din optimi a început tare, cu galezii foarte determinaţi, dar la acest turneu final s-a observat că mai mereu formaţia care are iniţiativa la start se trezeşte condusă. Golul lui Dolberg a confirmat această teorie. De altfel, echipa daneză s-a dovedit a fi mai stăpână pe mijloacele sale, combinaţiile au mers mai bine, în urma lor venind şi situaţiile de gol mai clare. Soarta calificării a fost tranşată în bună măsură în debutul reprizei secunde, după o gafă colectivă a apărării galeze, speculată de acelaşi Dolberg. Din acel moment a urmat o cursă de urmărire cu puţine şanse de reuşită, mai mult, tot Danemarca a avut situaţiile mai clare de a înscrie, două fiind fructificate în minutele de final.

Avem prima echipă calificată în sferturile de finală: Danemarca!