Cehia a învins Scoţia cu 2-0, chiar la Glasgow. EURO 2020 a ajuns şi la faza în care nişte suporteri cântând fac mai mult spectacol decât proprii fotbalişti jucând. Chiar dacă nu a fost plin, stadionul din Glasgow a răsunat la intonarea imnului Scoţiei. Moment frumos, care ar trebui copiat şi de suporterii altor echipe naţionale, care îşi testează calităţile vocale mai mult la huiduit adversarii. Aşa stând lucrurile nu ar trebui să ne mire de ce britanicii domină topurile muzicale, se antrenează intens, în pub-uri şi pe stadioane.

Fotbalistic, echipa Scoţiei dă pe dinafară de ambiţie, dar la realizări stă ceva mai prost. În acest meci au avut şi ceva ghinion, sau ca să ne menţinem în zonă, şansa a fost zgârcită cu ei. În schimb Cehia a avut noroc din plin, iar Schick, autorul celor două goluri, şi-a depus o dublă candidatură, la titlul de golgheter şi la trofeul pentru cel mai frumos gol al turneului. De altfel, acesta este golul înscris de la cea mai mare distanţă (50 de metri) la un turneu final de Campionat European. Fără o minune, Scoţia îşi cam poate lua adio de la faza eliminatorie, cu Croaţia şi Anglia, cel puţin teoretic, urmând să le fie cu mult mai greu.

Antrenorul trebuie să găsească o soluţie să-i trezească pe jucătorii, ceva ieftin şi bun, ca în celebrul banc în care după ce o echipă scoţiană câştigă campionatul, tehnicianul în culmea fericirii şi a generozităţi le spune fotbaliştilor: "Baieţi, cred că meritaţi ceva răcoritor. Johnny, deschide larg fereastra!".

Să cânte galeria!