Patru dintre primii cinci jucătorii cu cele mai mari venituri în ultimul sezon vor fi prezenţi la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia. În schimb, niciunul dintre cei mai bine plătiţi cinci antrenori ai planetei nu va ajunge la Mos-cova în calitate oficială.

Argentianul Lionel Messi (FC Barcelona) are în acest sezon venituri totale de 126 milioane de euro, în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, va încasa 94 milioane de euro, informează France Fotball. Ambii fotbalişti au reuşit salturi spectaculoase în ceea ce priveşte veniturile (salarii brute, prime, venituri publicitare), Messi fiind foarte aproape de o dublare a acestora. Sezonul trecut, Ronaldo a încasat 87,5 milioane de euro, iar Messi, 76,5 milioane de euro. Pe treapta a treia a podiumului se află un alt star, care este aşteptat să aibă evoluţii de excepţie la CM din Rusia, brazilianul Neymar de la PSG, cu 81,5 milioane de euro. Pe locul patru se află galezul Gareth Bale (44 milioane de euro), acesta fiind marele absent al turneului final, iar pe poziţia a cincea se găseşte spaniolul Gerard Pique - 29 milioane de euro.

Clasamentul veniturilor primilor cinci antrenori (salarii brute, prime, venituri publicitare, în sezonul 2017/2018) este următorul: 1. Jose Mou-rinho (Portugalia/Manchester United) - 26 milioane de euro; 2. Marcello Lippi (Italia/selecţionerul Chinei) - 23; 3. Diego Simeone (Argentina/Atletico Madrid) - 22; 4. Zinedine Zidane (Franţa/Real Madrid) - 21; 5. Pep Guardiola (Spania/Manchester City) - 20.

În ceea ce îi priveşte pe tehnicieni, aceştia vor ajunge în Rusia doar în calitate de turişti, de altfel se poate observa că doar italianul Lippi pregăteşte o echipă naţională, dar aceasta nu a obţinut calificarea la turneul final, care se va disputa între 14 iunie şi 15 iulie.

Grupele Cupei Mondiale 2018

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

Grupa C: Franţa, Australia, Peru, Danemarca

Grupa D: Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia,

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia