ZIARUL BURSA

25 aprilie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Bogat - sănătos, longeviv; sărac - slabă speranţă

Bogat - sănătos, longeviv; sărac - slabă speranţă

MAKEMacroeconomie / 25 aprilie 2018

MAKE

Distopia anului 2169 pare situată la 151 de ani distanţă de aceste momente pe care le trăim acum, dacă este să ne luăm după filmul de ficţiune american "In Time", unde scenaristul, regizorul şi producătorul neozeelandez Andrew M. Niccol a imaginat o lume în care banii au fost înlocuiţi cu timpul de viaţă şi fiecare persoană peste vârsta de 25 de ani (când încetează să mai îmbătrânească), poartă un contoar pe braţ, afişând cât mai are de trăit; sistemul economic se bazează pe tranzacţiile plătite cu timp de viaţă - bănci, credite, dobânzi - cei bogaţi tezaurizează miliarde de ani, cei săraci mai au câteva ore, minute, secunde şi la epuizarea timpului mor brusc, parcă loviţi cu leuca.

"Avantajul producătorilor locali faţă de Gazprom, periclitat de formula preţului de referinţă"

RĂZVAN NICOLESCU, DELOITTE, DEPRE PIAŢA GAZELOR: "Avantajul producătorilor locali faţă de Gazprom, periclitat de formula preţului de referinţă"

Adina ArdeleanuCompanii / 25 aprilie 2018

Septimiu Stoica, BRM: "Estimăm tranzacţii pe piaţa de gaze naturale de circa 90 TW, la sfârşitul anului" 

Legarea plăţii redevenţelor pentru gaze naturale de un preţ de referinţă raportat la bursa de gaze de la Viena reprezintă o greşeală, a declarat, ieri, Răzvan Nicolescu, senior-expert în cadrul Deloitte şi fost ministru al Energiei, într-o dezbatere organizată de Bursa Română de Mărfuri.

"Dobânzile sunt, încă, foarte mici în comparaţie cu inflaţia"

IONUŢ DUMITRU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI FISCAL:  "Dobânzile sunt, încă, foarte mici în comparaţie cu inflaţia"

Ramona RaduBănci-Asigurări / 25 aprilie 2018

ROBOR la 3 luni a ajuns, ieri, la 2,28%, maximul ultimilor 3 ani şi cinci luni  

Ionuţ Dumitru: "Noi ne aşteptăm ca, în perioada următoare, inflaţia să ajungă undeva la 5%-5,2%, după care, către finalul anului, să scadă spre 3,5-3,6%"

Indicele ROBOR la 3 luni, în func­ţie de care se calculează dobânzile creditelor în lei, a ajuns, ieri, la valoarea de 2,28%, maximul ultimilor 3 ani şi cinci luni, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

BNR: "Vom merge la Cotroceni, când vom fi chemaţi"

DUPĂ CE IOHANNIS A SPUS CĂ VA ÎNCERCA O MEDIERE ÎNTRE GUVERN ŞI BANCA NAŢIONALĂ, BNR: "Vom merge la Cotroceni, când vom fi chemaţi"

Emilia OlescuMacroeconomie / 25 aprilie 2018

Actualizare 16:18 Întâlnirea Iohannis-BNR s-a încheiat: Preşedintele a declarat că obiectivul fundamental este asigurarea stabilităţii preţurilor; Isărescu a arătat că principalii factori de creştere a preţurilor nu sunt din sfera politicii monetare

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, în întâlnirea cu guvernatorul şi prim-viceguvernatorul BNR, că obiectivul fundamental este asigurarea stabilităţii preţurilor, astfel încât veniturile românilor să nu aibă de suferit prin scăderea puterii de cumpărare, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis Redacţiei.

------------

Actualizare 11:25: Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, cu conducerea Băncii Naţionale a României, informează Administraţia Prezidenţială.

------------

În ultima perioadă, atât membrii Guvernului, cât şi reprezentanţii BNR şi liderii partidelor politice au făcut o serie de declaraţii contradictorii referitoare, printre altele, la creşterea dobânzilor şi a ratei inflaţiei

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României (BNR) ne-au spus că vor răspunde invitaţiei preşedintelui Klaus Iohannis când aceasta va fi făcută, răspunzând, astfel, afirmaţiilor şefului de la Cotroceni, care a spus că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Centrală. Întrebaţi de ziarul BURSA, cei din BNR nu au dorit să comenteze mai mult pe marginea declaraţiilor preşedintelui ţării.

Optimismul companiilor din Germania s-a evaporat

Optimismul companiilor din Germania s-a evaporat

CĂLIN RECHEAInternaţional / 25 aprilie 2018

CĂLIN RECHEA

Aşa începe ultimul comunicat de presă al Institutului Ifo referitor la încrederea mediului de afaceri din cea mai mare economie a zonei euro.

În aprilie 2018, indicele agregat a scăzut peste aşteptări, până la 102,1 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, de la 103,3 puncte în luna precedentă, în condiţiile în care s-au înregistrat scăderi atât la nivelul indicelui situaţiei curente cât şi la nivelul aşteptărilor pentru următoarele 6 luni (vezi graficul).

"Vânzarea ArcelorMittal Galaţi se va face doar cu acordul explicit al statului român"

VICEPREMIERUL VIOREL ŞTEFAN: "Vânzarea ArcelorMittal Galaţi se va face doar cu acordul explicit al statului român"

A.S.Companii / 25 aprilie 2018

Bogdan Chiriţoiu: "Comisia Europeană va obliga viitorul cumpărător al Sidex Galaţi să majoreze producţia de oţel" 

ArcelorMittal poate vinde combinatul siderurgic de la Galaţi doar cu acordul explicit al statului român, iar Comisia Europeană se va asigura că producţia combinatului va creşte după tranzacţie, a declarat, ieri, vicepremierul Viorel Ştefan, prezent la o conferinţă pe tema marilor consumatori industriali de energie.

BET depăşeşte pragul de 9.000 de puncte

DUPĂ MAI BINE DE 10 ANI, BET depăşeşte pragul de 9.000 de puncte

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 25 aprilie 2018

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Evoluţia pieţelor internaţionale - factor determinant pentru indice, până la finalul anului"  

Simion Tihon, Prime Transaction: "Cel mai important element ce va influenţa evoluţia coşului de acţiuni, pentru restul lui 2018, este dat de rezultatele financiare ale companiilor din structura sa"

Indicele BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a depăşit, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, nivelul de 9.000 de puncte, prag pe care principalul coş de acţiuni al pieţei nu l-a mai atins din luna ianuarie a anului 2008, perioadă în care pieţele de capital internaţionale şi, implicit, cea locală, au fost puternic afectate de criza financiară globală.

Scandal în formă continuată pe axa minister-universităţi

Scandal în formă continuată pe axa minister-universităţi

OCTAVIAN DANCultură / 25 aprilie 2018

Divergenţele dintre minis-trul Educaţiei şi mai multe universităţi de prestigiu din ţara noastră continuă, de această dată în discuţii fiind implicaţi şi studenţii. Ministrul Valentin Popa s-a întâlnit cu reprezentanţi ai studenţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti, Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universităţii de Vest din Timişoara şi Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, dar şi ai unor asociaţii studenţeşti. Popa a oferit mai multe lămuriri legate de acuzele aduse de universităţile din Consorţiul Universitaria, după ce ministerul a publicat repartiţia preliminară a locurilor bugetate din anul I pentru studii universitare de licenţă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, în anul universitar 2018 - 2019.

H&M va tăia dividendele pentru prima oară după 1974

ÎN OPINIA ANALIŞTILOR, H&M va tăia dividendele pentru prima oară după 1974

Alina VasiescuInternaţional / 25 aprilie 2018

"Hennes & Mauritz" AB va reduce probabil dividendul pentru prima dată anul viitor, în condiţiile în care distribuitorul de îmbrăcăminte din Suedia face eforturi ca să atragă cumpărători în magazinele sale.

Compania este aşteptată să-şi diminueze dividendul cu 7,5% pentru anul fiscal 2018, potrivit estimării medii a 27 de analişti chestionaţi de Bloomberg. Aceasta ar fi prima reducere după ce acţiunile H&M au fost lansate la tranzacţionare, în 1974.

Cu bicicleta prin Bucureşti

Cornel CodiţăEditorial / 25 aprilie 2018

Cornel Codiţă

Iubitor de clasici, cum îl ştim, Preşedintele României a apucat pe urmele marelui Arghezi, la plimbare prin Bucureşti. Nu cu bastonul, domnia sa este prea tînăr pentru această ipostază. A recurs, de aceea, la bicicletă. Urmarea nu este vreo culegere poetică, nici vreun reportaj sentimental, inspirat de frumuseţi uitate, ci un năduf, descărcat, nu fără tîlc electoral, în faţa camerelor de luat vederi şi plasat, din punct de vedere stilistic, atît de strategic, între ironia eşuată şi cabotinismul leşinat al unui vers ratat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Volum de doar 26 milioane de lei

BVB Volum de doar 26 milioane de lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 25 aprilie 2018

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Dacă BET reuşeşte să construiască un suport în zona nivelului de 9.000 de puncte, există şanse importante ca indicele să continue să urce" 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a...

MACRO NEWSLETTER 25 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 25 Aprilie 2018

Macroeconomie / 25 aprilie 2018

Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut semnificativ peste aşteptări în martie 2018, cu o rată lunară de 1,2%, după un avans de 0,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 1,1%, de la 1,5% în luna anterioară....

Puşcăriile devin, din nou, academii

Puşcăriile devin, din nou, academii

GEORGE MARINESCUPolitică / 25 aprilie 2018

Numeroase modificări aduse legilor justiţiei par să fie făcute cu dedicaţie pentru anumite persoane care se află sub urmărire penală sau în stare de cercetare penală, precum şi pentru unele persoane aflate în regim de detenţie sau care se...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo