EURO 2020 este evenimentul sportiv numărul 1 pentru ţara noastră în acest an, chiar dacă urmează Jocurile Olimpice şi nu am avut echipa calificată la turneul final. Competiţia continuă, dar din punct de vedere organizatoric, pentru Bucureşti, aceasta s-a încheiat. Se poate vorbi, fără probleme, de un succes. Sub coordonarea UEFA, lucrurile au decurs bine, fără incidente majore, majoritatea suporterilor plecând mulţumiţiţi de ceea ce au găsit la Bucureşti. Cinci formaţii (Macedonia de Nord, Austria, Ucraina, Franţa şi Elveţia) au evoluat pe Arena Naţională, iar nemulţumirile lor au fost legate de temperaturile ridicate, de ploile torenţiale (care nu depind în niciun fel de organizatori) şi de măsurile de distanţare (care se regăsesc în mai toată Europa). Arena Naţională a fost apreciată drept una dintre cele mai frumoase de la acest turneu final, gazonul s-a prezentat foarte bine, având în vedere ploile torenţiale, iar stadioanele de antrenament (Ghencea, Voluntari, Arcul de Triumf) s-au ridicat la nivelul aşteptărilor.
A existat şi o controversă legată de prezenţa la meciuri ale fostelor glorii, dar aceasta face parte dintr-un război mai vechi pe care actuala conducere a Federaţiei Române de Fotbal îl are cu o parte dintre mari fotbalişti ai acestei ţări, care la ultimele runde de alegeri de la Casa Fotbalulului au susţinut contracandidaţii actualului preşedinte, Răzvan Burleanu. Dincolo de acest episod, care ţine strict de bucătăria internă a fotbalului autohton, lucrurile s-au desfăşurat în condiţii foarte bune, iar prezenţa la Bucureşti a preşedintelui UEFA, slovenul Alexander Ceferin, reprezintă un mic semnal pozitiv în vederea succesului unor viitoare candidaturi la organizarea unor evenimente fotbalistice importante.
Dacă la primele trei meciuri au existat mici nemulţumiri legate de calitatea partidelor şi a actorilor implicaţi în joc, meciul din optimi a adus campioana mondială; Franţa, pe Arena Naţională, iar disputa în sine a fost de un spectacol total, ratări monumentale, răsturnări de situaţie, prelungiri şi lovituri de la unsprezece metri. Asistenţa de la această optime, 22.642 de spectatori, a fost cea mai mare din ultimii doi ani, şi cu siguranţă că stadionul ar fi fost plin dacă nu existau limitările impuse de criza sanitară. Capitala a trecut testul în condiţii deloc uşoare!
Primăria Capitalei, în calitatea sa de gazdă, a mulţumit tuturor factorilor implicaţi în organizarea celor patru partide desfăşurate în Bucureşti, precum şi suporterilor care au participat la meciuri. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a avut un mesaj pentru toţi aceştia: "Este o mândrie pentru Bucureşti şi pentru Municipalitate că am reuşit să ne ridicăm la standardele unei competiţii de acest nivel, urmărită probabil de peste 1 miliard de persoane la nivel global. Chiar pe Arena Naţională i-am mulţumit preşedintelui UEFA, Aleksander Èeferin, pentru foarte buna colaborare pe care am avut-o în organizarea Campionatului European de Fotbal la Bucureşti. Cu sprijinul partenerilor din ţară şi din străinătate, al UEFA şi al FRF, al Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi al altor instituţii centrale şi locale, prin contribuţia voluntarilor şi cu ajutorul suporterilor, Bucureştiul a reuşit să găzduiască o competiţie europeană de prestigiu la standarde europene. Mulţumiri tuturor!". Pe Arena Naţională s-au jucat partidele Austria - Macedonia de Nord 3-1, Ucraina - Macedonia de Nord 2-1, Ucraina - Austria 0-1 şi Franţa - Elveţia 3-3 (4-5 după penalty-uri).
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.06.2021, 15:23)
Clotilda a dat tot ce are mai bun ca sa iasa ok. Clotilda presedinte!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.06.2021, 15:54)
Cel putin!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.06.2021, 22:52)
Superb! :)))))))