Echipa naţională a ţării noastre nu este prezentă la EURO 2020, dar anumite lucruri care se întâmplă la acest turneu o privesc direct, cel puţin teoretic. Este şi aceasta o formă de a rămâne agăţaţi de fotbalul mare. Liderul unei adversare din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială de anul viitor s-a retras ieri, ceea ce este o veste bună. Îngrijorătoare este însă prestaţia Germaniei, o altă adversară a tricolorilor în această toamnă, din meciul cu Portugalia, campioana europeană.

Goran Pandev, căpitanul Macedoniei de Nord, în vârstă de 37 de ani, a ales să-şi încheie cariera internaţională după Euro-2020. Astfel, Macedonia de Nord îşi va pierde cel mai bun atacant, precum şi cel mai selecţionat jucător. Goran Pandev (121 de selecţii) a anunţat că se va retrage din echipa naţională. Fotbalistul a anunţat că meciul cu Olanda este ultimul pentru el, "este un moment bun pentru a-mi încheia cariera internaţională". Pandev crede că lasă echipa pe mâini bune: "Această generaţie poate aduce multă bucurie naţiunii în viitor şi cred că este capabilă să se califice şi la Cupa Mondială". Cum pe 27 iulie va împlini 38 de ani, atacantul a precizat, de asemenea, că ar trebui să se retragă definitiv din cariera de jucător: "Probabil că voi termina în curând şi cariera mea de club, dar pentru echipa naţională este cu siguranţă sfârşitul, pentru că a juca pe două fronturi la 38 de ani este prea mult."

Macedonia de Nord face parte din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, alături de echipa noastră. Tricolorii au câştigat, cu 3-2, partida tur cu Macedonia de Nord, disputată, la 25 martie, la Bucureşti. Returul va fi la 8 septembrie, la Skopje. Macedonia de Nord a produs şi marea surpriză a grupei, învingând Germanaia, la aceasta acasă, 2-1. După trei etape Armenia conduce în clasament, cu 9 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 6 puncte, Germania, 6 puncte, România, 3 puncte, Islanda, 3 puncte şi Liechtenstein, niciun punct. Dincolo de acest clasament, conjunctural, revenirea Germaniei este îngrijorătoare. Devine evident că jucătorii germani sunt gata să treacă într-o altă etapă după despărţirea de antrenorul Joachim Low, care se va petrece la finalul EURO 2020, iar asta s-a văzut deja în meciul cu Portugalia.