ZIARUL BURSA

22 iunie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Colaj de MAKE

Cât de bună este capitalizarea sistemului nostru bancar?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 22 iunie 2021

Călin Rechea

Reprezentanţii sectorului bancar susţin că sistemul are o capitalizare deosebit de ridicată şi o lichiditate bună, la finalul anului 2020 având un sistem bancar stabil, cu o solvabilitate de peste 25% şi cu o lichiditate mult îmbunătăţită. Conform datelor de la BNR, indicatorul de solvabilitate al sistemului bancar a fost de 25,1%, în ultimul trimestru al anului trecut, şi a înregistrat o uşoară scădere în T1 2021, până la 24,6% (vezi graficul 1).

Închiderea minelor - bătută în cuie la Bruxelles, alocarea de fonduri - insuficientă

SOARTA MINERITULUI ROMÂNESC, ÎN ATENŢIA DEPUTAŢILOR Închiderea minelor - bătută în cuie la Bruxelles, alocarea de fonduri - insuficientă

George MarinescuCompanii / 22 iunie 2021

Dumitru Fornea, secretar general CSN Meridian: "Dacă nu se acoperă pierderea de locuri de muncă prin realizarea de investiţii în infrastructura interconectată cu alte zone, problemele sociale existente se vor acutiza" 

Lămurirea viitorului mineritului de cărbune şi uraniu în România şi apariţia de companii private în Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare trimis Comisiei Europene sunt temele care ar urma să fie discutate de parlamentari, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, cu Virgil Popescu, ministrul Energiei, în cadrul dezbaterii din programul "Ora Guvernului".

 Nela Petrişor şi Septimiu Stoica

VIDEO "Consumatorii ar trebui să accepte concesii, iar băncile să fie mai puţin rigide"

Bănci-Asigurări / 22 iunie 2021

(Interviu cu conciliatorii Nela Petrişor, avocat şi fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Septimiu Stoica, Preşedintele Bursei Române de Mărfuri) 

Reporter: Ce îi sfătuiţi pe consumatori, pe ce ar trebui să pună accentul atunci când formulează cererea de intrare în negociere cu banca, pentru a avea şanse cât mai mari ca cererea să fie acceptată?

Oferta publică de vânzare a acţiunilor One United Properties începe astăzi

Oferta publică de vânzare a acţiunilor One United Properties începe astăzi

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 22 iunie 2021

Actualizare - One United a cumpărat de la Ţiriac un teren în valoare de 15 milioane de euro

Actualizare - Tranşa cu alocare garantată a ofertei One United a fost subscrisă integral în 40 de secunde

---

Compania ţinteşte o evaluare bursieră de trei miliarde lei - cel mai mare emitent ce vrea să vină la BVB în ultimii patru ani Pentru tranşa de retail cu alocare garantată, subscrierea minimă este de 5.300 lei şi cea maximă de 212.000 lei

Oferta prin care dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE) vrea să vândă cel mult 130 milioane de acţiuni noi, echivalentul unei majorări a capitalului de 10%, începe astăzi, operaţiune prin care compania fondată de Victor Căptianu şi Andrei Diaconescu speră să strângă 274 milioane de lei de la investitori, conform datelor din prospectul de listare întocmit de BRK Financial Gtroup (BRK).

Sistemul bancar a înregistrat un surplus de lichiditate de 3 miliarde lei, în mai

Sistemul bancar a înregistrat un surplus de lichiditate de 3 miliarde lei, în mai

Mihai GongoroiInvestiţii Personale / 22 iunie 2021

BCR: Surplusul de lichiditate a crescut în luna iunie, ca urmare a unei scadenţe a Finanţelor de 9,5 miliarde lei, în 11 iunie BNR ar putea semnala, în iulie, primul pas de întărire a condiţiilor monetare, după ce creditarea firmelor şi gospodăriilor a crescut puternic în primele cinci luni ale anului 

Sistemul bancar a înregistrat un surplus de lichiditate de 3 miliarde de lei în luna mai, poziţie care a continuat să se îmbunătăţească în luna iunie ca urmare a scadenţei de 9,5 miliarde de lei a Ministerului Finanţelor din data de 11 iunie, conform analiştilor BCR.

Împăratul nu e gol

Cătălin AvramescuEditorial / 22 iunie 2021

Cătălin Avramescu

Cred că aceasta este ştirea stupidă a anului. Poate chiar a deceniului. Firma de lenjerie Victoria's Secret era, până acum, faimoasă pentru modelele sale. Aşa cum este normal pentru o firmă care face afaceri în domeniul modei. Ei bine, poate că nu... Zilele trecute, Victoria's Secret a anunţat că nu va mai folosi un singur gen de fotomodel. Vezi Doamne, vor evita "stereotipurile". Aşa că a recrutat serviciile unor "purtătoare de imagine" al căror singur talent este că reprezintă "diversitatea". O obeză, o lesbiană cunoscută pentru accesele sale de furie televizate, un "model" trans-gender din Brazilia, câteva activiste. Înţeleg că renunţă şi la paradele cu modele în lenjerie.

Blocaţi vânzarea fostului RomTelecom!

OPINII Blocaţi vânzarea fostului RomTelecom!

Dr. Nicolae OacăCompanii / 22 iunie 2021

Se pare că preluarea fostului operator RomTelecom de către Orange România intră în linie dreaptă, greşeala guvernului anterior liberal nefiind încă reparată de actualul guvern tripartit, astfel că tranzacţia a fost notificată în 8 iunie 2021 Comisiei Europene care a dat un termen provizoriu de soluţionare în 13 iulie 2021.

Care ar fi impactul preluării RomTelecom de către Orange România?

Impactul preluării RomTelecom de căte Orange l-am analizat şi în trecut ( https://nicolaeoaca.blogspot.com/search?updated-max=2020-11-20T19:19:00%2B02:00&max-results=7&start=4&by-date=false ) putând fi sumarizat astfel:

Veste bună pentru tricolori - s-a retras Pandev; veste proastă - Germania îşi revine

EURO 2020 Veste bună pentru tricolori - s-a retras Pandev; veste proastă - Germania îşi revine

O.D.Sport / 22 iunie 2021

Echipa naţională a ţării noastre nu este prezentă la EURO 2020, dar anumite lucruri care se întâmplă la acest turneu o privesc direct, cel puţin teoretic. Este şi aceasta o formă de a rămâne agăţaţi de fotbalul mare. Liderul unei adversare din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială de anul viitor s-a retras ieri, ceea ce este o veste bună. Îngrijorătoare este însă prestaţia Germaniei, o altă adversară a tricolorilor în această toamnă, din meciul cu Portugalia, campioana europeană.

Pagube de zeci de milioane de dolari

ATACURI CIBERNETICE Pagube de zeci de milioane de dolari

O.D.Companii / 22 iunie 2021

Constant suntem informaţi în legătură cu pagubele făcute de infractorii cibernetici. Trucurile prin care utilizatorii de internet sunt deposedaţi de bani se înmulţesc de la o zi la alta. Atacurile de tip phishing, pharming şi vishing au produs pagube de peste 54 de milioane de dolari în 2020, la nivel global, numărul utilizatorilor care au căzut în plasa infractorilor cibernetici fiind de peste 241.000, notează compania de securitate informatică Eset, care citează datele centralizate de FBI.

Preţuri pentru contemporanii contemporani

PLASAMENTE ALTERNATIVE Preţuri pentru contemporanii contemporani

Marius TiţaInvestiţii Personale / 22 iunie 2021

Vikart, casa de licitaţii de artă ce s-a lansat în ultima lună a anului ce a precedat pandemia, propune o şedinţă de contemporani, la sfârşitul lunii. Cu o lună în urmă ţinuse o vânzare tot de artă contemporană, dedicată zilei de 1 iunie, văzută ca sărbătoare a copiilor, deşi, internaţional avem o dilemă pe această temă.

Preţul cel mai mare a fost de 3.900 euro, stabilit pentru o sculptură de Jean Pârvan, una impresionantă, din colecţia pictorului Petre Achiţenie, cu două personaje patinate, ce întruchipează "Idila arlechinilor".

"Ameninţările cibernetice cu mari şanse de reuşită vizează factorul uman"

IOAN CONSTANTIN, CYBER SECURITY EXPERT ORANGE ROMÂNIA: "Ameninţările cibernetice cu mari şanse de reuşită vizează factorul uman"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 22 iunie 2021

Reporter: Cât de importantă este securitatea cibernetică în actualul context şi la ce riscuri sunt expuse companiile digitale?

Ioan Constantin: Importanţa securităţii cibernetice, în contextul actual al digitalizării accelerate de situaţia sanitară, a crescut substanţial odată cu migrarea activităţilor angajaţilor în reţelele de acasă. "Noul normal" a adus componente relativ noi - remote work şi hybrid work într-un timp scurt, cu o migrare rapidă şi o extindere a suprafeţei de atac ce poate fi folosită pentru a compromite sistemele şi datele utilizatorilor corporate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

EVALUAREA NAŢIONALĂ "Bătălia" pentru un loc la liceu

O.D.Miscellanea / 22 iunie 2021

Start la emoţii pentru elevi şi părinţi. Următorii patru ani din viaţa acestora depind foarte mult de rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională, examen care va începe azi cu proba la Limba şi literatura română. Elevii vor susţine examene scrise...

MACRO NEWSLETTER 22 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 22 iunie 2021

Macroeconomie / 22 iunie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală şi în luna mai 2021, până la 4,6%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile...

Curs mixt pe pieţele din Europa şi SUA

Curs mixt pe pieţele din Europa şi SUA

A.V.Internaţional / 22 iunie 2021

Bursele din Europa au fluctuat ieri, investitorii "cântărind" în continuare efectele unei posibile înăspriri mai rapide a politicii monetare a băncii centrale a SUA (Fed).

London Stock Exchange

- Titlurile lanţului britanic de retail...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9250 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 22 iunie 2021

Euro a crescut, vineri, cu 0,08 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9250 lei/euro.

Pe pieţele externe, vineri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1880 dolari, în depreciere cu...

Proiect fotbalistic: fuziunea a două echipe la Constanţa

Proiect fotbalistic: fuziunea a două echipe la Constanţa

O.D.Sport / 22 iunie 2021

Fotbalul autohton are parte de un moment interesant într-o perioadă de secetă financiară, dar şi a performanţelor sportive. Un club de tradiţie, Farul Constanţa, reapare pe prima scenă în urma fuziuni dintre o echipă din Liga a 2-a (Farul...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo