Acţionarii ROCA Industry au aprobat primul program de emisiune de obligaţiuni al holdingului pe piaţa locală de capital pentru noi investiţii strategice

A.F.
Companii / 3 septembrie

 Acţionarii ROCA Industry au aprobat primul program de emisiune de obligaţiuni al holdingului pe piaţa locală de capital pentru noi investiţii strategice

ROCA Industry, primul holding românesc de materiale de construcţii, listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul ROC1, anunţă aprobarea de către acţionari a propunerii de iniţiere a primului program de emisiune de obligaţiuni a companiei pe piaţa locală de capital. Valoarea nominală maximă este de 50 de milioane RON (aproximativ 10 milioane EUR), cu un prag de minim de 25 de milioane RON, la atingerea căruia programul va fi declarat încheiat cu succes. Lansarea acestui programul poate fi demarată în următorii doi ani.

Recent, holdingul a raportat rezultate în creştere la nivelul primului semestru din 2024: business cumulat de 314,5 mil. RON, în creştere cu 9,5% faţă de perioada similară din 2023, EBITDA cu 75,2% peste valoarea din S1 2023 şi profit net cumulat de 4,5 mil. RON.

Obligaţiunile emise în cadrul programului vor avea o dobândă anuală de până la 12%, cu scadenţă cuprinsă între 3 şi 5 ani pentru fiecare emisiune. Condiţiile vizează atragerea unui spectru larg de investitori, în special pe cei interesaţi de oportunităţi de investiţii cu risc redus, dar cu randament prestabilit pe termen mediu şi lung. Dobânda competitivă reflectă strategia ROCA Industry de a asigura un randament atractiv investitorilor, menţinând în acelaşi timp stabilitatea financiară şi creşterea sustenabilă a portofoliului.

Prin acest program, ROCA Industry vizează atragerea de resurse financiare pentru noi investiţii strategice: achiziţii integrale sau parţiale de noi companii, ce vor contribui la diversificarea şi optimizarea portofoliului investiţional. Prin accesarea diverselor instrumente de finanţare specifice pieţei de capital holdingul îşi propune să susţină în continuare creşterea şi dezvoltarea a companiilor deţinute, consolidând astfel poziţia lor pe pieţele locale şi regionale şi sprijinind apariţia unor noi campioni industriali ai României.

"Lansarea acestui prim program de emisiune de obligaţiuni al holdingului, la mai puţin de şase luni de la listarea pe piaţă principală, marchează un moment important în dezvoltare, oferindu-ne acces la surse de finanţare diversificate. Prin condiţiile atractive oferite, mizăm pe atragerea de noi investitori activi la BVB, pentru a extinde orizonturile holdingului şi a explora împreună noi oportunităţi de creştere. Continuăm ceea ce am promis: dezvoltarea unui portofoliu robust şi diversificat de companii - campion şi competivitate pe pieţele europene, care să genereze valoare pe termen lung pentru acţionari şi pentru industria românească, în ansamblu," a declarat Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Obligaţiunile vor putea fi oferite în cadrul uneia sau mai multor oferte publice de vânzare şi/sau al unuia sau mai multor plasamente private către investitori, printr-o ofertă adresată investitorilor calificaţi şi/sau către un număr mai mic de 150 persoane fizice sau juridice altele decât investitorii calificaţi. Lansarea programului poate fi demarată în următorii de 2 ani. Obligaţiunile vor fi admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată BVB, oferind astfel investitorilor posibilitatea de a participa la planurile de expansiune ale ROCA Industry şi de a beneficia de oportunităţile de creştere pe care holdingul le identifică în piaţă.

Evoluţia ROCA Industry a fost una accelerată în ceea ce priveşte crearea şi consolidarea portofoliului de companii iar în continuare, ROCA Industry vizează extinderea în industria materialelor de construcţii şi industrii conexe, cu potenţial de creştere şi care se orientează către produsele viitorului. Totodată, holdingul este orientat către companii cu potenţial de creştere în domeniul specific de activitate şi care au un potenţial de expansiune geografică, la nivel european.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb