BNR lansează o monedă din aur o monedă din argint şi o monedă din tombac cuprat cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu

A.F.
Miscellanea / 10 aprilie

 BNR lansează o monedă din aur o monedă din argint şi o monedă din tombac cuprat cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu

Începând cu data de 17 aprilie 2024, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din aur, o monedă din argint şi o monedă din tombac cuprat cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, aversul monedei din aur prezintă o imagine de epocă a casei părinteşti a lui Avram Iancu, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "500 LEI", stema României şi anul de emisiune "2024".

Aversul monedei din argint prezintă o imagine de epocă a casei părinteşti a lui Avram Iancu, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "10 LEI", stema României şi anul de emisiune "2024".

Aversul monedei din tombac cuprat prezintă o imagine de epocă a casei părinteşti a lui Avram Iancu, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "1 LEU", stema României şi anul de emisiune "2024".

Reversul comun al monedelor din aur, argint şi tombac cuprat redă portretul, numele şi semnătura lui Avram Iancu şi anii între care a trăit acesta "1824-1872".

Monedele din aur, argint şi tombac cuprat sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim aprobat pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese.

Preţurile de vânzare sunt:

- 15.600,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate;

- 490,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate;

- 190,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din aur, argint şi tombac cuprat cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb