Concursul Internaţional de Duo "Suzana Szörenyi" va desfăşura cea de-a IV-a ediţie

T.B.
Miscellanea / 9 octombrie 2023

 Concursul Internaţional de Duo "Suzana Szörenyi" va desfăşura cea de-a IV-a ediţie

Ediţia a IV-a a Concursului Internaţional de Duo "Suzana Szörenyi" debutează pe 15 octombrie cu Recitalul Extraordinar de Duo pianistic, care se va desfăşura pe scena Ateneului Român, de la ora 19:00, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Majura Christ, remis redacţiei.

Invitaţii evenimentului de deschidere sunt pianiştii austrieci Tereza Kalabova şi Johannes Gugg, câştigătorii premiului I la cea de-a III-a ediţie a Concursului Internaţional de DUO "Suzana Szörenyi", 2019, conform sursei citate.

Programul Recitalului Extraordinar de DUO PIANISTIC include lucrări de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Maurice Ravel, Bohuslav Martinù şi Igor Stravinsky.

Detalii despre program şi accesul la eveniment sunt disponibile pe website-ul Filarmonicii "George Enescu", se mai arată în comunicat.

Concursul Internaţional de Duo "Suzana Szörenyi" este un proiect cultural implementat de Asociaţia Majura Christ, organizat în Bucureşti, în perioada 15 - 22 octombrie, informează sursa precizată.

Concursul Internaţional de Duo "Suzana Szörenyi" promovează tânăra generaţie de pianişti şi muzica clasică interpretată în ansamblu şi, de asemenea, omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti, transmite asociaţia.

Aflată la a patra ediţie, competiţia de anul acesta este axată pe Duo pianistic - patru mâini şi două piane şi va fi jurizată de personalităţi ale vieţii muzicale româneşti şi internaţionale, potrivit comunicatului. Valoarea totală a premiilor acordate va fi în cuantum de cca. 10.000 euro, se mai arată în comunicat.

Concursul se va desfăşura în sălile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, precum şi în Sala Mare a Ateneului Român. În premieră absolută, finala competiţiei se va desfăşura cu orchestră, pe scena Ateneului Român, în data de 22 octombrie 2023, alături de orchestra Camerata Regală, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, menţionează asociaţia.

Accesul publicului este gratuit la evenimentele organizate la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb