Daniel Chiţoiu renunţă la funcţia de secretar general al ALDE şi se retrage din politică

Adina Lateş
Politică / 11 ianuarie 2016

Actualizare 16:15 Daniel Constantin: "Nicolae Nasta, secretar general al ALDE în locul lui Chiţoiu"

Senatorul Nicolae Nasta îl va înlocui în funcţia de secretar general al ALDE pe Daniel Chiţoiu, care s-a retras, iar la şefia organizaţiei partidului sector 4 a fost validat Ştefan Spiridon, a anunţat astăzi copreşedintele ALDE Daniel Constantin, potrivit unor surse din presă.

"Astăzi, în şedinţa Comisiei de fuziune, am avut o discuţie cu fostul secretar general, domnul Daniel Chiţoiu. Acesta ne-a informat că în perioada imediat următoare va începe o serie de proiecte profesionale - vrea să-şi îmbunătăţească latura profesională în perioada imediat următoare. Având în vedere că ALDE deja a început campania electorală şi că prezenţa secretarului general este extrem de importantă nu numai în Bucureşti, ci şi la nivel de teritoriu, am înţeles dorinţa domniei sale de a se retrage pentru o perioadă din această funcţie, rămânând în continuare antrenat în proiectele partidului, rămânând în continuare membru ALDE şi aproape de ceea ce înseamnă valorile şi proiectele noastre", a precizat Constantin.

Potrivit lui Daniel Constantin, în aceeaşi şedinţă, senatorul Nicolae Nasta a fost votat secretar general, alături de deputatul Damian Florea, care avea dinainte această calitate, în urma fuziunii dintre Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator.

"Tot astăzi l-am validat la funcţia de preşedinte la Sectorul 4 pe domnul Ştefan Spiridon. Dânsul este consilier local la sectorul 4, este viceprimar la Primăria sectorului 4 şi va fi preşedinte interimar până când vom organiza alegerile ALDE Sectorul 4", a afirmat Constantin.

(S.A.)

----------

Fostul ministru al Economiei Daniel Chiţoiu a anunţat luni că se va retrage din viaţa politică pentru a se ocupa mai mult de activitatea profesională, afirmând că a renunţat la funcţia de secretar general al ALDE.

"La acest început de an am luat decizia de a renunţa la funcţia de secretar general ALDE şi de a face paşii necesari retragerii din viaţa politică pentru perioada ce va urma, astfel încât să pot dedica mai mult timpul activităţii profesionale. Nu mi-a fost uşor să iau această decizie, dar am ţinut cont de considerente de ordin personal atunci când am decis să fac acest pas. Voi rămâne un liberal, un om dedicat ideilor şi principiilor de dreapta, un susţinător al ALDE şi al proiectelor sale. Pentru a nu exista motiv de speculaţie cu privire la gestul meu, vă transmit că a fost o hotărâre unilaterală în urma căreia am decis să îmi dedic mai mult timp activităţii în mediul privat. Rămân membru ALDE şi privesc cu încredere viitorul formaţiunii noastre politice în faţa alegerilor locale şi parlamentare din 2016", a scris Chiţoiu pe Facebook.

Daniel Chiţoiu este în prezent deputat ALDE de Giurgiu. El a părăsit PNL în luna iulie 2014, iar activitatea sa parlamentară a fost destul de modestă: 7 luări de cuvânt în şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi 3 propuneri legislative iniţiate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb