Grupul TeraPlast estimează o dublare a profitului brut în 2018

D.I.
Companii #Construcţii / 15 februarie 2018

 Grupul TeraPlast estimează o dublare a profitului brut în 2018

Grupul TeraPlast, specializat în procesarea PVC şi producător de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a încheiat anul 2017 cu un venit brut de 41 milioane lei, se arată într-un raport financiar al companiei, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, grupul estimează o creştere de peste 100% a venitului brut în 2018, după ce anul trecut a investit masiv într-o serie de achiziţii importante, care vor avea o contribuţie majoră la rezultatele Grupului în 2018: participaţia de 67% în Depaco, fabrica de panouri sandwich TeraSteel Serbia, business-ul Politub şi fabrica de reciclare PVC.

Situaţia consolidată a rezultatului global a Grupului TeraPlast pentru anul 2017 prezintă o cifră de afaceri de 427 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de anul precedent, când cifra de afaceri a totalizat 399 milioane de lei.

Conform aceluiaşi raportului, anul 2017 a fost marcat de o serie de evenimente importante în dezvoltarea grupului TeraPlast. Printre acestea se numără achiziţia producătorului de panouri sandwich Interlemind din Serbia, investiţie ce a depăşit 6 milioane de euro.

Tot în 2017, grupul a încheiat acorduri pentru achiziţionarea pachetului de 67% din Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică, prin brandul Wetterbest. TeraPlast a preluat controlul Depaco în ianuarie 2018, după obţinerea avizului favorabil de la Consiliul Concurenţei. La 31 decembrie 2017, Depaco era controlată în comun cu ceilalţi asociaţi, prin urmare societatea este consolidată prin metoda punerii în echivalenţă (Depaco nu a avut o contribuţie la venitul brut consolidat al grupului pentru anul 2017). Depaco a fost consolidată, ca subsidiară, începând cu ianuarie 2018.

Reprezentanţii TeraPlast afirmă că scăderea venitului brut consolidat a grupului "se datorează lipsei de investiţii în infrastructură care a impactat semnificativ TeraPlast, în particular divizia de instalaţii şi amenajări".

Potrivit sursei citate, pentru anul 2018 compania estimează o economie de 1,5 mil.de euro cu materia primă, ca urmare a punerii în funcţiune a secţiei de PVC reciclat, în noiembrie 2017.

În vederea menţinerii poziţiei de lider de pe piaţa canalizărilor exterioare, dar şi pentru a-şi creşte cota de piaţă pentru sistemele de canalizare interioară, pentru 2018 TeraPlast a pregătit lansarea de noi produse.

Mirela Pop, director general TeraPlast, a declarat: "Am intrat în 2018 în top 10 reciclatori europeni şi cu un portofoliu de produse structurat astfel încât să putem răspunde provocărilor actuale ale pieţei".

În comunicat se mai precizează că Grupul TeraPlast îşi propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb