Investiţie de opt milioane de euro la ArcelorMittal Galaţi

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iunie 2009

ArcelorMittal Galaţi a finalizat implementarea sistemului de control automat al profilului şi grosimii tablei (Automatic Gauge Control) pentru Laminorul de Tablă Groasă (L.T.G.) nr. 2, după o investiţie de opt milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Controlul automat, corelat cu implementarea unui nou sistem I.T. pe linia de laminare, va permite optimizarea grosimii tablei, a planeităţii şi a procesului tehnologic. Ca urmare, parametriI de calitate a tablei, în privinţa grosimii, vor fi de două ori mai buni decât actualele norme ale Uniunii Europene, iar consumul de metal urmează să scadă. În momentul de faţă, echipamentul este în faza de teste finale.

L.T.G. 2 a devenit unitatea cu cea mai mare capacitate de producţie de tablă groasă la nivelul Grupului, urmată de Burns Harbor din Statele Unite, iar în Europa, de cel din Gijon, Spania.

Anul acesta, ArcelorMittal Galaţi a mai finalizat şi investiţia în instalaţia de desprăfuire de la Oţelăria nr. 1. Noul echipament permite o captare eficientă a emisiilor de gaze şi praf care apar la încărcarea - descărcarea fontei din oalele Torpedo, în timpul elaborării oţelului în convertizoare şi la evacuarea oţelului în oalele de turnare, ceea ce aduce o îmbunătăţire masivă a condiţiilor de mediu. În urma acestei investiţii, emisiile de praf produse de Oţelăria numărul 1 se reduc cu aproximativ 95%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. dlor ziaristi sinteti un ziar respectabil pe care il citesc zilnic daca ati fi verificat cit de reale sint datele spuse de acesti sefi de la combinat ati avea marisurprize instalatia de desprafuire nu merge bine sint probleme mari cu oalele torpedo iese unpraf si emisii de acolo de muncitorii abia respira cit despre aceasta instalatie de la ltg2 nici vorba sa coste atit pt ca o parte din echipamente sint sh uri realitatea este cu totul alta despre aceste investitii care sint anuntate cu mare pompa as dori sa scrieti si despre acest subiect si anume realitatea despre aceste investitii facute in combinat pt ca este jale dlor ziaristi

    1. de la bucuresti investitiile acestor patroni se vad bine dar in realitate situatia este cu totul alta de la galati lucrurile se vad cu totul altfel pt ca adevarul este cu totul altul si muncitorii ilstiu cit de bine s a investit si cite succesuri au avut aceste investitii de aia s ainchis si cocseria ca nu s a investit cum trebuia si se vor inchide si otelaria si furnalele totulmerge minunat la combinat potrivit acestor sefi

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb