Israelul a primit primele pilule anti-COVID de la Pfizer

G.U.
Internaţional / 30 decembrie 2021

 Israelul a primit primele pilule anti-COVID de la Pfizer

Israelul, una din ţările cu cel mai mare grad de vaccinare împotriva coronavirusului, a primit astăzi primul transport de pilule pentru tratamentul COVID-19 de la producătorul american Pfizer, transmite AFP, conform Agerpres.

Medicamentele "ne vor permite să trecem peste vârful valului Omicron, care urmează", a declarat premierul Naftali Bennett după aterizarea la Tel Aviv a avionului companiei El Al care a adus Pavloxid de la Liege, din Belgia.

Ministerul israelian al Sănătăţii nu a răspuns imediat la solicitarea AFP de a preciza numărul de pilule din primul transport.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a autorizat săptămâna trecută tratamentul comercializat de Pfizer sub denumirea de Pavloxid, care reduce cu 88% spitalizările şi decesele pacienţilor cu risc ridicat, dacă este administrat în primele cinci zile de la apariţia simptomelor de COVID-19. Testele clinice care atestă eficienţa au fost făcute pe mai mult de 2.200 de persoane.

"Este un element cheie, alături de vaccin şi de mască, în strategia care are ca obiectiv de a curma valul de Omicron", a declarat epidemiologul Ran Balicer, director pentru inovare al casei de asigurări de sănătate Calit din Israel. După părerea sa, tratamentul de la Pfizer ar putea salva pacienţii cu riscul cel mai ridicat de a prezenta simptome grave legate de coronavirus. Pentru acestea, "medicamentul ar putea reduce dramatic riscurile, dacă infectarea este detectată rapid, ceea ce va permite şi reducerea presiunii asupra spitalelor", a precizat expertul.

Autorităţile israeliene au înregistrat miercuri aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ din septembrie până acum. Numărul de spitalizări nu a crescut însă pe măsură.

De luni, în Israel au început testele clinice pentru stabilirea eficienţei unei a patra doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Premierul Bennett a declarat săptămâna trecută că toţi israelienii în vârstă de peste 60 de ani, precum şi personalul medical vor avea dreptul la a patra doză. Măsura nu a fost deocamdată aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Joi, el şi-a exprimat satisfacţia faţă de realizările ţării sale în lupta cu epidemia: "Aşa cum am fost primii din lume care au administrat a treia şi a patra doză de vaccin, suntem în continuare primii, oferind pilule cetăţenilor israelieni".

Circa 4,2 milioane din cei 9,3 milioane de locuitori ai Israelului, adică peste jumătate din adulţi, au primit până acum trei doze de vaccin.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Directorul OMS a scăpat porumbelul: Vaccinurile de rapel sunt folosite pentru a ucide copiii.

    Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus, a declanșat o furtună la începutul acestei săptămâni, când a spus, din greșeală, că vaccinurile de rapel Covid-19 sunt folosite pentru a "ucide copii", relatează Gateway Pundit. 

    În timpul unei conferințe de presă de luni, la Geneva, Ghebreyesus a avut o scăpare freudiană involuntară în timp ce vorbea despre amenințarea variantei omicron și promova vaccinurile experimentale. 

    Când a vorbit despre realizarea "echității" vaccinurilor în țările subdezvoltate și a subliniat necesitatea de a se concentra pe administrarea rapelului mai întâi la persoanele în vârstă și cele mai vulnerabile, Ghebreyesus a spus din greșeală partea tăcută cu voce tare.  

    „Trebuie să punem întotdeauna problema echității în acest factor. Pentru că, dacă nu încercăm să îi vaccinăm pe cei nevaccinați, în special pe cei pe care îi ratăm din cauza problemelor de echitate, s-ar putea să nu obținem rezultatul dorit. Nu este vorba doar de probleme de rapel. De exemplu, unele țări fac rapeluri foarte agresiv, în timp ce spitalele lor sunt pline de oameni care nu sunt vaccinați... 

    ...Așadar, dacă va fi folosit [vaccinul Covid-19 și rapelul], ar fi mai bine să se concentreze asupra acelor grupuri cu boli grave și decese, decât, așa cum vedem că unele țări folosesc rapelurile pentru a ucide copii - acest lucru nu este corect." 

    In israel, peste 5 luni, dupa ce toti vor face 4 doze si vor lua pastile pfizer, numarul infectatilor o sa creasca.

    1. ... si numarul mortilor o sa scada

    tratamentul comercializat de Pfizer sub denumirea de Pavloxid

    Cred ca l-au botezat Paxlovid, nu Pavloxid.

    La multi ani, o sa va citesc si la anu' 

    Ce mândri sunteți de voi! Ați fost primii care v-ați vaccinat populația cu serul experimental. Ați fost primii și la booster, acum vreți sa fiti și la doza a patra. Ce sa zic? Cred ca, in final, o sa va iasă. Deja aveți un număr enorm de îmbolnăviri cu Delta și Omicron.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb