PROGRAMUL IPA ROMÂNIA-SERBIA: Au fost semnate 6 contracte de finanţare, în valoare de 3 milioane de euro

A.B.
Internaţional / 30 martie 2021

Au fost semnate 6 contracte de finanţare, în valoare de 3 milioane de euro

La nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei au fost semnate 6 noi contracte de finanţare din economiile identificate în cadrul Programului Interreg IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia, astfel:

-axa prioritară 1 - 1 proiect în domeniul infrastructurii sociale;

-axa prioritară 2 - 3 proiecte în domeniul protecţiei mediului, managementul deşeurilor şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă;

-axa prioritară 4 - 2 proiecte în domeniul promovării turismului şi a valorilor culturale în aria eligibilă a programului.

Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 3 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Pentru perioada următoare, la nivelul Autorităţii de Management a Programului sunt în proces de contractare încă două proiecte, în valoare totală de aproximativ 1 milion de euro şi se va continua procesul de contractare pentru următoarele proiecte din lista de rezervă, pe măsură ce vor fi identificate economii suplimentare la nivelul programului.

Până în prezent, în cadrul Programului Interreg-IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia, au fost contractate în total 66 de proiecte, cu o valoare totală de 73,96 milioane de euro, reprezentând 98,28% din bugetul programului.

În perioada 2014-2020, MDLPA gestionează, în calitate de Autoritate de Management, Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, care asigură finanţarea proiectelor de cooperare transfrontalieră în zona de graniţă româno-sârbă, având un buget total în valoare de 88 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte pregătirea Programului IPA III de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia aferent perioadei 2021-2027, până în prezent, a fost elaborată cea de-a doua versiune de Program şi a fost aprobată lista de proiecte de importanţă strategică şi a celor de infrastructură mare, care ar putea primi finanţare în cadrul viitorului program, fiind, astfel, unul dintre cele mai avansate programe Interreg din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb