Resource Partners devine acţionar majoritar Vola.ro

A.F.
Companii / 2 septembrie

 Resource Partners devine acţionar majoritar Vola.ro

Vola.ro, liderul pieţei de turism online din România, cu prezenţă şi în Polonia, Bulgaria şi Moldova, anunţă achiziţia unei participaţii de 80% din capitalul său de către Resource Partners, unul dintre cei mai importanţi manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală şi de Est. Având peste 15 ani de experienţă în domeniu, Resource Partners investeşte în companii cu perspective de creştere rapidă şi un management experimentat, pe care le sprijină în scalarea organică şi prin efectuarea de achiziţii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Resource Partners a sprijinit un management buyout condus de echipa de leadership existentă. Această tranzacţie creează noi oportunităţi pentru dezvoltarea grupului din care face parte Vola.ro şi consolidează rolul pieţei din România ca punct central al activităţilor grupului. Ca parte a acestei strategii, fondurile de growth capital 3TS Capital Partners şi Catalyst România au ieşit din acţionariatul companiei, împreună cu doi dintre co-fondatorii polonezi ai grupului. Daniel Truică păstrează o participaţie minoritară semnificativă şi va continua să conducă direcţia strategică a grupului în calitate de CEO.

În plus, Resource Partners păstrează şi susţine întreaga echipă de management, decizie care reprezintă un vot de încredere în capacitatea acesteia de a continua succesul şi dezvoltarea companiei. De asemenea, alţi membri ai echipei de management au devenit acţionari, gest ce întăreşte angajamentul echipei faţă de succesul continuu al companiei.

Daniel Truică, CEO-ul Vola.ro a declarat: "Această tranzacţie marchează un nou capitol pentru Vola.ro, în care ne vom concentra pe creştere şi extindere pe noi pieţe din Europa. Este pentru a

doua oară în istoria Vola.ro când un investitor instituţional ne validează modelul de business şi perspectivele de creştere, ceea ce ne onorează. Le mulţumim investitorilor care ne-au sprijinit în trecut şi suntem entuziasmaţi că echipa Resource Partners ni se alătură în misiunea noastră de a simplifica rezervarea zborurilor prin tehnologie şi produse inovatoare".

Aleksander Kacprzyk, Managing Partner la Resource Partners, a declarat: "Prima investiţie pe piaţa din România din fondul III gestionat de Resource Partners este un moment important în care avem ocazia să demonstrăm public angajamentul nostru faţă de această piaţă. Vola.ro este liderul detaşat al industriei de turism online din România. De-a lungul timpului, compania a demonstrat o capacitate extraordinară de a-şi inova modelul de business şi a devenit un pionier al industriei de travel. În continuare, compania va beneficia de experienţa noastră ca investitori în sectorul de consumer goods & services, cu precădere în verticala de eCommerce şi grupul ITH îşi va consolida şi extinde poziţia de lider în regiune, accelerând expansiunea atât geografică, cât şi de produs. Suntem încrezători că împreună cu Daniel şi echipa ITH vom atinge aceste obiective ambiţioase."

"În ciuda dificultăţilor din ultima perioadă, industria de travel s-a dovedit a fi rezilientă în faţa provocărilor macroeconomice, iar traficul aerian a depăşit nivelul din 2019 în România şi Polonia, cele două pieţe cheie ale grupului din care face parte Vola.ro. Vedem un potenţial imens în piaţa de turism online, şi suntem dedicaţi să sprijinim managementul în valorificarea oportunităţilor de inovaţie şi digitalizare pe care aceasta le prezintă." a declarat Miruna Popa, Investment Manager la Resource Partners.

Într-o perioadă de transformare rapidă a industriei turismului, influenţată de avansul tehnologic şi de schimbările în comportamentul consumatorilor, mai ales în contextul post-pandemic, grupul ITH a demonstrat capacităţi de adaptare remarcabile înregistrând constant creşteri de peste 40% în cifra de afaceri.

În ultimii ani, brandul Vola a depăşit graniţele României şi devine un nume de referinţă în Europa Centrală şi de Est, aducând în piaţa internaţională aceleaşi soluţii inovatoare care oferă clienţilor flexibilitate şi protecţie în planificarea călătoriilor ceea ce i-a permis să-şi menţină relevanţa pe piaţa regională şi să consolideze încrederea clienţilor în serviciile sale. Acum îşi propune să se extindă în pieţe noi, urmărind să devină un lider recunoscut pe scena internaţională a serviciilor de turism. Achiziţia realizată de către Resource Partners oferă companiei sprijinul necesar pentru a-şi scala operaţiunile.

"Suntem mândri că am făcut parte din călătoria remarcabilă a ITH", a declarat Zbigniew Lapinski, Senior Partner la 3TS Capital Partners. "Compania a gestionat excepţional provocările din perioada Covid, poziţionându-se astfel încât să profite pe deplin de tendinţa ascendentă din sectorul turismului post-pandemic. Suntem încântaţi că Vola.ro a câştigat un nou partener puternic în Resource Partners, care îi va sprijini continuarea expansiunii către următorul nivel."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb