Reţele Electrice scoate la licitaţie lucrări de 45,8 mil. lei pentru modernizarea reţelelor din zona Geoagiu, judeţul Hudedoara

A.F.
Companii / 16 august

 Reţele Electrice scoate la licitaţie lucrări de 45,8 mil. lei pentru modernizarea reţelelor din zona Geoagiu, judeţul Hudedoara

Compania Reţele Electrice Banat va realiza modernizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice din oraşul Geoagiu şi alte nouă localităţi adiacente din judeţul Hunedoara, lucrările de modernizare urmând să fie atribuite prin licitaţie publică. Compania Reţele Electrice Muntenia, parte a grupului PPC în România, a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziţii publice, procedura de achiziţie de lucrări în valoare de 45,8 milioane de lei, beneficiarul fiind operatorul Reţele Electrice Banat, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, proiectul vizează modernizarea reţelelor electrice de medie şi joasă tensiune din Geoagiu, Geoagiu Băi, Aurel Vlaicu, Bozeş, Cigmău, Homorod, Mermezeu-Văleni, Renghet, Poienari şi Văleni. În total vor fi modernizaţi 37 km de reţele de medie tensiune şi 86 km de reţele de joasă tensiune. Totodată, vor fi modernizate 18 de posturi de transformare, respectiv 1.700 de branşamente electrice.

"Pentru a creşte rezilienţa reţelei din zona Geoagiu, din judeţul Hunedoara, buclăm o parte a acesteia pentru ca, în cazul unei defecţiuni, să redirecţionăm fluxul energetic şi să asigurăm continuitatea serviciului de distribuţie a energiei electrice. De asemenea, trecem în subteran o porţiune a reţelei de medie tensiune din zonă pentru a fi mai puţin expusă intemperiilor şi, cu acelaşi scop, vom moderniza şi posturi de transformare existente şi vom instala unele noi, în anvelopă de beton. Reţeaua de joasă tensiune din zonă, va fi, de asemenea, modernizată, în beneficiul comunităţii. După finalizarea lucrărilor, locuitorii din zonă şi turiştii se vor putea bucura de beneficiile unui serviciu de distribuţie a energiei electrice mult îmbunătăţit", a declarat Mihai Vangu, Director Reţele Electrice Banat.

Liniile de medie tensiune vizate în cadrul acestui proiect vor fi buclate cu cabluri de 20 kV, pentru îmbunătăţirea fiabilităţii reţelei, permiţând alimentarea continuă a consumatorilor chiar şi în cazul unei defecţiuni pe un segment al liniei, prin redirecţionarea fluxului de energie printr-un traseu alternativ. De asemenea, o parte a liniei de medie tensiune LEA 20kV Orăştie Balomir va fi trecută în subteran, iar 18 posturi de transformare existente care vor fi modernizate, precum şi 4 posturi de transformare noi, atât în anvelopă de beton, cât şi aeriene, vor fi conectate la aceasta.

Reţeaua de joasă tensiune (JT) se va moderniza prin instalarea de conductoare izolate torsadate şi înlocuirea stâlpilor deterioraţi.

Lucrările vizează îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru clienţii din zona Geoagiu, cu influenţă directă asupra pierderilor din reţea, precum şi asupra consumului individual la nivelul locuinţelor, generând o amprentă locală mai scazută de dioxid de carbon.

Proiectul are o valoare totală de 48,6 milioane de lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 36,9 milioane de lei.

Termenul de depunere a ofertelor este 24 septembrie 2024, iar lucrările vor avea o durată de 32 de luni de la încheierea contractului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb