11 bănci din Ungaria, amendate pentru cartel

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 noiembrie 2013

Oficiul pentru concurenţă din Ungaria (GVH) a condamnat 11 bănci la plata unei amenzi record pentru că, în urmă cu doi ani, acestea au pus la punct un cartel destinat să împiedice clienţii să-şi ramburseze anticipat creditele în valută, transmite MTI, conform Agerpres.

Cele 11 bănci au primit amenzi totale de 9,48 miliarde forinţi (32 milioane euro), a explicat GVH. Majoritatea băncilor amendate sunt filiale ale băncilor străine, precum Erste Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit, Intesa Sao Paolo şi BNP Paribas.

Cea mai mare amendă a fost impusă Erste Bank Hungary, 1,73 miliarde forinţi, urmată de K&H Bank, care a fost amendată cu 983 milioane forinţi. CIB Bank a primit o amendă de 835 milioane forinţi, iar MKB Bank - de 783 milioane forinţi. Cele mai mici amenzi au fost impuse Citibank Europe Hungary şi Magyar Takarekszovetkezeti Bank, fiecare fiind sancţionată cu un milion de forinţi.

GVH a decis că aceste bănci au încălcat legislaţia în perioada cuprinsă între 15 septembrie 2011 şi 30 ianuarie 2012 "prin coordonarea strategiilor lor şi schimb de date confidenţiale în ideea de a încetini emiterea de noi credite de refinanţare care să ajute clienţii să profite de schema guvernamentală destinată rambursării anticipate a creditelor ipotecare în valută la un curs de schimb fix".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bancile romanesti fac acelasi lucru, au format un cartel pentru a nu ajuta debitorii sa se refinanteze. De fapt, este si mai rau, refinanteaza numai anumite intreprinderi, sprijinind astfel anumiti politicieni si stimuland coruptia politica. Rezultatul este ca suntem adusi in genunchi, consumul la noi s-a micsorat la jumatate, iar dezvoltarea investitionala cred ca nici nu mai exista. Asta a redus mandria nationala si cauzeaza pe termen mediu disparitia multor sentimente care de obicei sustin creativitatea oamenilor inteligenti. Asta este adevarata tradare de tara, distrugerea pe termen mediu si lung a celor mai bune lucruri de care suntem capabili noi, romanii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb