40 de sancţiuni în cuantum de 34.000 lei pentru depăşirea limitelor de zgomot în Parcul Herăstrău

G.D.
Miscellanea / 10 ianuarie 2023

40 de sancţiuni în cuantum de 34.000 lei pentru depăşirea limitelor de zgomot în Parcul Herăstrău

La iniţiativa primarului, Clotilde Armand, Poliţia Locală Sector 1 a intensificat în anul 2022 controalele în Parcul Herăstrău pentru verificarea respectării legislaţiei privind ordinea şi liniştea publică şi pentru verificarea activităţii comerciale a teraselor şi cluburilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în urma controalelor efectuate în cursul anului trecut au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 34.000 lei pentru depăşirea limitelor de zgomot prevăzute de legislaţia în vigoare prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată.

"Am făcut un plan permanent de măsuri prin care s-a acţionat cu precădere în zilele de vineri şi sâmbătă în intervalul 22.00 - 02.00, am avut foarte multe reclamaţii pentru aceste ore. O premieră pentru parcul Herăstrău şi zona din împrejurimi, în cazul a două restaurante, «La Brasserie» şi «Guava», care deranjau frecvent locuitorii cu concertele live de manele, cu dedicaţii « fără număr », până dimineaţă. În ambele cazuri am decis suspendarea pentru 30 de zile a autorizaţiilor de funcţionare. Tot pentru muzică tare au primit sancţiuni şi cluburile Nuba, It Cucina şi Kayo. Am transmis public un singur mesaj: «Respectaţi legea! » Cine nu a înţeles acest lucru, a suportat consecinţele", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodată, în anul 2022 Primăria Sectorului 1 a mai luat altă decizie în premieră pentru administraţia locală: "Am sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte de la un restaurant din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii", adaugă sursa citată.

Acestea nu sunt demersuri singulare, astfel de măsuri urmează a fi luate şi în cazul altor baruri şi restaurante care deţin autorizaţie de funcţionare, dar care difuzează muzica la intensitate mare până noaptea târziu, tulburând astfel liniştea cetăţenilor.

"Nu mă impresionează campaniile mediatice făcute împotriva mea de patronii nemulţumiţi ai acestor terase, de plângeri penale sau de procese inventate. Vom continua toate aceste acţiuni în 2023, am pus la punct un nou plan permanent de măsuri pentru Parcul Herăstrău. În perioda următoare urmează să cerem ANAF-ul să confişte noi sume de bani de la administratorii unor cluburi cărora le-am suspendat activitatea", a mai precizat primarul Clotilde Armand în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) a ajuns în ultimii ani, dintr-o perlă a Capitalei, o veritabilă ruină : aleile asfaltate crăpate, cu denivelări și gropi, borduri dislocate, trepte știrbite, gunoaie, porțiuni unde oglinda de apă este acoperită de o pătură compactă de frunze putrezite combinate cu tot felul de deșeuri din plastic, zone periculoase pentru trecători unde malul de pământ se năruie către lac, coșuri de gunoi fără fund, toalete "ecologice" pe långă care este bine să nu te apropii, etc, etc. O dovadă clară a nepăsării, lipsei de profesionalism și probabil multor alte cauze, pe care le bănuiesc. Este rușinos și dureros, o veritabilă bătaie de joc. Și măcar dacă distrugerea s-ar opri aici, încă este loc de "mai rău".

    1. Ești unul dintre patronii restaurantelor sancționate de primărie?

      Concluzia ta este că primarul Clotilde Armand nu e un gospodar bun, deci trebuie să vină Vanghelie. Cu manele pentru toți bețivanii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb