40.000 de doze de vaccin antigripal, distribuite Buzăului

ANA FELEA
Miscellanea / 11 decembrie 2020

40.000 de doze de vaccin antigripal, distribuite Buzăului

Campania de vaccinare antigripală a intrat la Buzău pe ultima sută de metri. La mai puţin de două luni de la sosirea primelor doze de vaccin antigripal în Buzău, judeţul a primit toate cele 40.000 de doze cerute Ministerului Sănătăţii astfel încât persoanele din grupele de risc, aflate pe listele medicilor de familie, pot beneficia de imunizare gratuită fiind ferite de o eventuală îmbolnăvire cu urmări mai grave.

Ultimele doze au sosit la Buzău chiar la începutul acestei săptămâni, fiind făcută deja şi repartizarea către toţi medicii de familie.

Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău, a spus: "Am primit toate tranşele de vaccin. Ultima a adus la Buzău aproape 11.000 de doze. De această dată, vaccinul se adresează tuturor persoanelor în vârstă, persoanelor de peste 65 de ani, deci priorităţile vor fi cauzele de boală preexistente şi astea vor fi stabilite prin medicii de familie. Fiecare medic de familie a primit peste o sută de doze de vaccin pentru a-şi completa lista pe care şi-au întocmit-o încă de la debutul campaniei de vaccinare".

Medicul epidemiolog se declară mulţumit de numărul de doze repartizat Buzăului şi apreciază că 40% dintre cei cărora le-au fost adresate au răspuns pozitiv vaccinării antrigripale.

"Anul acesta nimeni nu se poate plânge că nu am avut vaccin antigripal şi ne-am adresat tuturor grupelor de risc. Aş putea să vă spun că mai mult de 40% dintre cei cărora ne-am adresat s-au vaccinat", a spus Scântei.

Medicul epidemiolog este optimist cu privire la evoluţia îmbolnăvirilor în acest sezon rece mai ales că până în prezent cifrele înregistrate arată o scădere a afecţiunilor respiratorii comunicate de medicii de familie şi cei din unităţile de primiri urgenţe faţă de cele înregistrate iarna trecută.

"Suntem mult sub anul precedent. Este adevărat că am fost foarte atenţi la orice afecţiune respiratorie. De asemenea, nu ni s-a confirmat până acum niciun caz de gripă, iar celelalte afecţiuni sunt aproape la jumătatea valorilor înregistrate anul trecut, în aceeaşi perioadă", a spus Carmen Scântei.

Medicul epidemiolog apreciază că măsurile de distanţare fizică şi purtarea măştii de protecţie luate împotriva răspândirii noului coronavirus au ajutat şi la scăderea numărului de afecţiuni respiratorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb