5 joburi prin care îţi arăţi curajul în business

Companii / 4 mai 2021



5 joburi prin care îţi arăţi curajul în business

Care este acea abilitate care te ajută să ai succes în activitatea ta? Unii oameni sunt buni negociatori sau excelenţi speakeri; alţii nu se dau la o parte din calea riscurilor. Şi le asumă cu mult curaj, proactivitatea fiind parte din felul lor de a fi. Şi poţi face o carieră bazându-te pe curaj!

Text: Steluţa Năstase-Lupu

Bill Gates, de exemplu, a avut curajul de a renunţa la o cariera academică la Harvard care simţea că nu i se potrivea, pentru a fonda Microsoft. Gates recunoaşte că a avut tot felul de întrebări: cât de repede trebuie să angajeze oameni, dacă putea să plătească salariile, dar nu a ezitat prea mult, a riscat, ajungând în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă.

Elon Musk a avut curajul de a propune şefilor săi din bancă o metodă simplă de a procesa plăţile. Şefii au râs de el. Şi-a dat demisia şi-a urmat pasiunea, înfiinţând PayPal. A vândut compania pentru 1,5 miliarde de dolari către eBay şi a investit toţi banii în două companii noi: Tesla şi SpaceX - care i-au adus şi contractul cu NASA, după o perioadă în care a fost falit.

Şi niciodată nu e prea târziu să urmezi modele şi să-ţi arăţi curajul. Poţi face primul pas printr-o schimbare în carieră. Angajatorii apreciază candidaţii cu iniţiativă, considerând curajul un skill de viitor.

Când întreb despre care este viitorul leadership-ului, primesc în continuare acelaşi răspuns - avem nevoie de mai mult curaj - trebuie să avem lideri mai curajoşi. Aşadar acea calitate, numărul unu pe care oamenii o consideră critică la un viitor loc de muncă mereu în schimbare, perturbat şi incert este curajul, spune Brene Brown, cercetătoare şi scriitoare americană, profesor la Universitatea Houston.

Chiar dacă ai multe întrebări legate de schimbarea în carieră, chiar dacă te preocupă partea financiară sau faptul că nu ai suficientă experienţă, merită să încerci. Să te desprinzi uşor-uşor de zona de confort pe care o ştii şi să te uiţi cum ai putea să-ţi schimbi destinul profesional.

"Schimbarea jobului trebuie să fie asociată oricărui sentiment - emoţie, curaj, adrenalină, determinare - numai frică, nu", explică Bogdan Badea, CEO eJobs.

Iată joburile care îţi oferă şansa de a ieşi din zona de confort şi de a fi un bun profesionist.

Medic

Ultimul an a făcut ca medicii şi asistentele să fie adevăraţii eroi ai comunităţii din care facem parte. Să fii medic, în special la ATI este în primul rând o dovadă de curaj. Fiecare secundă din viaţa unui om depinde de tine şi de capacitatea ta de a reacţiona rapid. În plus, munca presupune gărzi lungi, uneori chiar de peste 24 de ore, timp în care oboseala nu-şi poate spune cuvântul. Pentru a te califica pentru un job de medic este important să fii absolvent al Facultăţii de Medicină, să cunoşti bine aparatura medicală specifică, să cunoşti bine medicamentele şi să ai experienţă anterioară. Activitatea ta va consta în supravegherea pacienţilor, participarea la intervenţii chirurgicale, prescrierea medicamentaţiei necesare. Ai răspundere mare pentru actele pe care le întreprinzi şi pentru deciziile luate, precum şi pentru calitatea serviciilor oferite.

Psihiatru

O mulţime de oameni vin în cabinetul tău, unii cu tulburări psihice, care pot fi violenţi sau pot dezvolta obsesii. Trebuie să fii pregatit pentru asemenea situaţii, să ai curajul de a reacţiona pentru a le aplana stările. De asemenea, este foarte important să stabileşti limite clare în relaţia cu pacienţii. Principalele cerinţe pentru a fi psihiatru sunt studiile superioare de lungă durată în domeniul medicinei, minimum 2 ani experienţă, atestat de liberă practică, atenţie şi rigurozitate, simţul responsabilităţii. Activitatea ta va consta în analizarea şi evaluarea datelor pacientului pentru a pune diagnosticul, prescrierea şi administrarea de medicamente, colaborarea cu medicii de familie, cu psihologii, asistenţii sociali pentru a discuta planurile de tratament şi evoluţia pacientului.

Tehnician/medic veterinar

Să iubeşti animalele este cea mai importantă calitate care te va ajuta în jobul de tehnician veterinar. Dar nu este singura. Poţi întâmpina situaţii în care să ai nevoie de curaj pentru a linişti un animal sălbatic sau este nevoie să acorzi primul ajutor unui animal rănit şi agresiv. Pentru a face faţă acestor situaţii, este important să fii absolvent al Facultăţii dе Medicină Veterinară sau al unui colegiu agricol (pentru tehnician veterinar), să ai experienţă de minimum 2 ani în domeniu. Abilităţile personale sunt esenţiale, contează să fii o persoană sociabilă, flexibilă, cu spirit dе iniţiativă. Reprezintă un plus specializarea ta în chirurgie, radiologie, ecografie, cardiologie, laborator etc.

Manager fabrică

Să coordonezi un business, de exemplu cu activitate în online, înseamnă să-ţi asumi riscuri, dar parcă acestea nu sunt la fel de mari ca atunci când eşti managerul unei fabrici cu numeroase instalaţii şi operaţiuni. Ai nevoie de curaj pentru că activitatea ta presupune, atât coordonarea oamenilor şi realizarea planurilor pentru producţie, cât şi asigurarea respectării procedurilor interne, a legislaţiei în vigoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, respectarea în cadrul fabricii a standardelor de referinţă ISO. De asemenea, ai obligaţia de a supraveghea respectarea cerinţelor legale de protecţia mediului şi referitoare la situaţiile de urgenţă aplicabile activităţilor desfăşurate. Practic, eşti omul care oferă ajutor şi îşi asumă riscuri în orice probleme afectează compania. Pentru a face faţă acestor provocări este important să ai studii superioare tehnice, experienţă de peste doi ani într-o poziţie similară într-o fabrică, cunoştinţe de limba engleză.

Chimist în producţia substanţelor chimice

Jobul de chimist, la o primă vedere, implică multă responsabilitate, atenţie şi precizie, abilităţi de analiză. Dar când lucrezi într-un combinat de îngrăşăminte chimice implică şi mult curaj pentru că activitatea ta presupune lucrul cu substanţe chimice foarte nocive, precum şi supravegherea bunei funcţionări a aparaturii de laborator. Principalele calităţi de care e important să dai dovadă sunt: discernământ şi capacitatea dе a rezolva problemele; putere dе decizie şi asumarea responsabilităţii, spirit de ordine şi disciplină.

Responsabilităţile tale vor fi: prelevarea probelor (cenuşă de pirită, superfosfaţi, materii prime), analize fizico-chimice pentru probele prelevate, prepararea reactivilor pentru efectuarea analizelor fizico-chimice, întocmirea trasabilităţii produselor obţinute în cadrul combinatului; înregistrarea rezultatelor analizelor, supravegherea aparaturii de laborator şi aparatelor din dotare cand sunt în funcţiune şi, dacă este cazul să aduci la cunoştinţă orice defecţiune responsabilului de analiză. De asemenea, răspunzi sub semnătură de calitatea analizelor efectuate.

Schimbările în carieră nu sunt uşoare, căci vin la pachet cu o mulţime de temeri. Ca să-ţi fie mai lină tranziţia către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îţi suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb