Acţionarii "Sicomed" stau la coadă la "Regisco" să obţină extrasul de cont

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 noiembrie 2005

În cazul succesului ofertei publice, "Zentiva" nu va distribui dividende şi va reinvesti profitul obţinut

Acţionarii minoritari ai producătorului bucureştean de medicamente "Sicomed" stau la coadă la "Regisco" pentru a obţine extrasul de cont care certifică numărul de titluri deţinut de fiecare, prin care pot să-şi vîndă participaţia. Aceştia au primit scrisori de înştiinţare din partea "Zentiva", care a lansat o ofertă publică de cumpărare a acţiunilor "Sicomed" la preţul de 1,37 RON/acţiune. "Zentiva" menţionează că în urma închiderii ofertei, dacă se îndeplinesc cerinţele legale, acţiunile producătorului de medicamente vor fi retrase de la tranzacţionare de pe Bursa de Valori Bucureşti. De asemenea, "Zentiva" doreşte să reinvestească tot profitul obţinut de "Sicomed" în următorii ani în vederea consolidării poziţiei financiare a companiei şi nu intenţionează să distribuie dividende. Aceasta face parte din planul strategic al acţionarului de dezvoltare a societăţii.

Unii dintre acţionari pot alege să rămînă captivi în cadrul companiei pentru că o dată cu reinvestirea profitului obţinut, valoarea acţiunilor lor va creşte şi în cazul unei viitoare relistări să-şi valorifice participaţiile.

"Zentiva" intenţionează să devină acţionar majoritar al "Sicomed". Compania cehă acţionează în mod concertat cu fondul "Venoma", care deţine 50,98% din titlurile "Sicomed". Pe piaţa de capital şi-a făcut însă apariţia un alt fond de investiţii "QVT Invest Fund" care a achiziţionat în ultima perioadă prin intermediul Bursei, conform surselor din piaţă, circa 4% din titlurile producătorului de medicamente, prin cumpărări de titluri de la acţionarii mici.

"Zentiva" trebuie să obţină o subscriere de 90% din acţiunile ce fac obiectul ofertei şi să ajungă la o deţinere de peste 95% din capitalul social al "Sicomed" pentru a iniţia procedura de delistare. La finalul şedinţei bursiere de ieri, cotaţia acţiunilor "Sicomed" a fost de 1,38 RON/acţiune, aceeaşi ca cea de luni. Au fost tranzacţionate peste 2,7 milioane de acţiuni, în valoare totală de circa 3,8 milioane de RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb