Acţionarilor minoritari de la "Ves" Sighişoara le-a sărit smalţul

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2010

Cristian Sima, şeful casei de brokeraj WBS Romania, a cerut revocarea şi înlocuirea membrilor din Consiliul de Adminis-traţie (CA) al producătorului de sobe şi vase emailate "Ves" Sighisoara (simbol VESY), precum şi tragerea la răspundere a directorului general, Stan Sorin, în condiţiile în care suspectează nereguli în conduita managementului societăţii.

Sima a cerut conducerii "Ves" prezentarea tuturor contractelor încheiate în timpul mandatului lui Sorin Stan, precum şi a tuturor trans-ferurilor de bani şi a documentelor justificative ale acestora între societate şi "Ventrust", casă de brokeraj controlată de Alexandru Fărcaş, "Chimica" Orăştie şi "Chimsport" Orăştie.

Sorin Stan a venit la conducerea companiei în toamna lui 2009, după retragerea lui Ioan Ciotloş din motive de sănătate.

Contactat de ziarul Bursa, Alexandru Fărcaş, preşedintele consiliului de administraţie al companiei, ne-a declarat: "Suntem neplăcut surprinşi că domnul Sima, în calitatea sa de acţionar, face astfel de exerciţii de imagine, care pot confuza partenerii firmei, furnizorii şi publicul larg asupra situaţiei reale din companie. Din păcate, am mai avut divergenţe cu dumnealui şi în trecut".

Cei doi au mai avut conflicte şi în trecut, Sima respingând aprobarea raportului anual pe 2009, susţinând că nu era audit, precum şi majorările de capital propuse de restul acţionarilor.

Preşedintele VES ne-a infirmat acuzaţiile indirecte ale lui Sima, subliniind că niciunul dintre membrii consiliului de administraţie nu a adus niciodată niciun fel de prejudiciu companiei şi nu a încercat să întreprindă acţiuni ascunse sau ilegale.

Domnul Fărcaş a adăugat: "Dacă dumnealui (n.r. Cristian Sima) ar fi dorit cu adevărat să evalueze corectitudinea acţiunilor companiei, avea la dispoziţie instrumentele legale: raportul auditorilor interni, raportul auditorilor externi, solicitarea unui auditor extern independent sau chiar apelarea la instanţa de judecată, dacă era nevoie. Faptul că domnul Sima a ales însă o cale fără finalitate legală ne pune semne de întrebare legate de intenţiile sale privind Ves Sighişoara".

Alexandru Fărcaş este cel mai mare acţionar al companiei, controlând aproape 12% din capitalul social, fiind urmat de societatea de brokeraj WBS Securities, cu 11,57% din titluri şi de Idifta Bucur, care deţine 11,54% din titluri.

"Suntem mai mult decat deschişi să prezentăm în cadrul Adunării Generale Ordinare orice documentaţie referitoare la subiectele aduse în dis-cuţie de domnul Sima, pentru a risipi orice urmă de îndoială asupra bunei credinţe a managementului", a conchis Alexandru Fărcaş.

Producătorul de sobe şi vase emailate mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 47,75 milioane de lei, cu 15,5% mai mare faţă de nivelul din 2009, şi pe obţinerea unui profit de 1,75 milioane de lei, de la pierderi de 3 milioane de lei anul trecut.

Cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru al acestui an a fost de 5,81 milioane lei, reprezentând 95,04% din suma bugetată pentru această perioadă. În acelaşi interval, Ves a raportat o pierdere de 18.600 de lei, sub cea bugetată.

Preţul acţiunilor VESY a scăzut ieri cu 5,5%, la 0,0543 lei pe unitate, iar la această cotaţie, capitalizarea firmei este de 5,06 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oriunde e Sima, e rost de circ si scandal. Pare bun de presedinte. Sau de clovn :)

    1. sa iasa adevarul la suprafata! sa nu se distruga inca o societatea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb