Acţiunile Tesla, în scădere, înaintea dezvăluirii robotaxiului companiei

A.D.
Companii / 3 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Tesla a raportat ieri, o creştere mai mică decât cea estimată, a livrărilor de vehicule din al treilea trimestru. Atat stimulentele cat şi ofertele de finanţare nu au reuşit să atragă suficienţi clienţi pentru linia sa de vehiculele electrice, fapt care a provocat o scădere a acţiunilor companiei cu peste 6%, informează news.ro.

Tesla, care se confruntă deja cu o concurenţă în creştere şi cu încetinirea cererii de vehicule electrice, este posibil să înregistreze prima scădere a livrărilor anuale după ani de creştere accelerată.

Acţiunile Tesla au crescut în ultimele săptămâni intrucât urmează evenimentul Tesla din 10 octombrie din Los Angeles, unde este aşteptată apariţia robotaxiul, o încercare de a muta atenţia către tehnologiile autonome alimentate de AI.

Tesla a redus preţurile şi a extins stimulentele, inclusiv oferte de asigurări şi finanţare fără dobândă, în special în China, care reprezintă o treime din vânzările sale. Acest lucru a contribuit la creşterea vânzărilor în China în iulie şi august, potrivit datelor China Passenger Car Association.

"Credem că China a arătat o putere relativă în acest trimestru, dar efectul ei a fost contracarat de slăbiciunea din SUA şi Europa", a declarat Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

Tesla a predat 462.890 de vehicule în perioada iulie-septembrie, în creştere cu 6,4% faţă de anul precedent, marcând prima sa creştere trimestrială după două trimestre consecutive de scădere a vânzărilor. Dar aceasta a fost sub cele 469.828 de livrări aşteptate de analiştii de specialitate.

În timp ce CEO-ul Elon Musk declarase că se aşteaptă ca livrările în 2024 sa depăşească recordul de 1,8 milioane de vehicule, de anul trecut, cifrele de ieri fac acest lucru "extrem de dificil", a declarat Sandeep Rao, cercetător senior la Leverage Shares.

Tesla are acum nevoie de un record de livrări record de 516.344 de vehicule în al patrulea trimestru pentru a preveni o scădere a vânzărilor în 2024.

"Doar atât poate face Tesla cu reduceri de preţuri şi stimulente, în timp ce nu oferă vehicule noi pentru clienţi", a spus Rao, adăugând că rivalii, în special piaţa chineză, au lansat o serie de modele noi.

Scăderile de preţuri şi stimulentele au strâns, de asemenea, marjele de profit ale companiei - consecinţe despre care investitorii şi analiştii spun că s-ar putea dovedi dăunătoare pe termen lung, transmite news.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb