Administraţia Biden a instigat la încălcarea Constituţiei printr-un atac incalificabil la adresa libertăţii de exprimare

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august 2022

Administraţia Biden a instigat la încălcarea Constituţiei printr-un atac incalificabil la adresa libertăţii de exprimare

"Acţiunea concertată a guvernului şi a marilor companii din sectorul tehnologic este în sine un pericol pentru sănătatea publică şi democraţie". (Wall Street Journal)

Călin Rechea

Jurnalistul american Alex Berenson a fost exclus la mijlocul anului trecut de pe platforma Twitter, decizia cenzorilor companiei fiind justificată prin răspândirea informaţiilor false despre pandemie şi efectele tratamentelor experimentale cu ARNm.

În articolele sale, Berenson a criticat deosebit de dur carantina totală pentru prevenirea transmiterii virusului, obligativitatea purtării măştilor şi a mandatelor de vaccinare.

Berenson a publicat de atunci mai ales pe contul său de Substack, "Unreported Truths", la adresa alexberenson.substack.com.

Se pare că închiderea contului său de Twitter nu a fost doar un exces de zel din partea cenzorilor companiei.

O serie de documente interne care au ajuns la Berenson arată că administraţia Biden a exercitat presiuni asupra oficialilor de la Twitter pentru a-i închide contul încă de la începutul anului trecut.

În cadrul unei întâlniri de la Casa Albă, din aprilie 2021, reprezentanţii companiei au fost întrebaţi de ce fostul jurnalist de la New York Times nu a fost scos de pe platformă, după cum scrie Berenson, care aminteşte că "Primul Amendament nu se aplică companiilor private", însă violarea dreptului la liberă exprimare este evidentă atunci când o companie privată acţionează în numele statului.

Primul Amendament al Constituţiei SUA protejează libertatea religioasă, libertatea cuvântului, libertatea presei, libertatea de reuniune şi dreptul de a trimite petiţii Guvernului pentru soluţionarea nemulţumirilor şi interzice Congresului să adopte legi care să limiteze sau să elimine aceste drepturi.

Andrew Slavitt, consilier al preşedintelui Biden, a cerut direct informaţii despre Alex Berenson, după cum arată corespondenţa internă de la Twitter, deoarece îl considera pe jurnalistul independent drept "epicentru al dezinformării cu privire la măsurile de combatere a pandemiei".

Tot în corespondenţa internă de la Twitter se mai subliniază şi presiunea permanentă exercitată asupra angajaţilor companiei de a răspunde cerinţelor guvernului privind suprimarea dezinformării referitoare la Covid şi vaccinuri.

În aceeaşi perioadă, conversaţiile dintre angajaţii Twitter arătau că opiniile şi datele prezentate de Alex Berenson pe contul său nu încălcau regulile stabilite de companie.

Contul de Twitter al lui Berenson a fost suspendat prima dată la mijlocul lunii iulie 2021, la câteva ore după ce Joe Biden a declarat că "oamenii sunt omorâţi de companiile media care încurajează refuzarea vaccinării".

După câteva zile, preşedintele american declara, în cadrul unei adunări organizate de CNN, că "dacă vă vaccinaţi, nu vă veţi infecta cu Covid". Nimeni nu îl mai întreabă pe Biden ce a vrut să spună atunci, mai ales după ce a fost infectat recent de două ori, în condiţiile în care a fost injectat de patru ori.

În 28 august 2021, contul de Twitter al lui Berenson a fost închis permanent, după ce jurnalistul a scris că vaccinul nu opreşte infectarea.

Alex Berenson a dat în judecată Twitter în decembrie 2021, procesul fiind deschis în curtea federală din San Francisco. Documentele interne de la Twitter prezentate în faţa judecătorului arată că mesajul care i-a adus suspendarea permanentă nu îndeplinea criteriile care să justifice o astfel de măsură.

Documentele au adus şi alte informaţii interesante, cum ar fi aceea că alţi reporteri au cerut Twitter să adopte măsuri împotriva lui Berenson. Interesant, nu-i aşa? Oare ce se mai poate spune despre astfel de specimene deplorabile?

Fostul jurnalist de la NYT arată că va scrie despre aceşti "colegi" de breaslă într-un viitor apropiat, iar apoi arată, pe contul său de Twitter, că New York Times a ignorat complet aceste dezvăluiri.

În condiţiile în care Berenson a avut câştig de cauză în procesul contra Twitter, care s-a încheiat printr-o înţelegere amiabilă în urmă cu o lună, contul său a fost redeschis, iar compania şi-a recunoscut greşeala.

Dacă publicaţia NYT, considerată un etalon al presei libere din SUA, nu a preluat subiectul încălcării unui drept constituţional al unui cetăţean american chiar de către Casa Albă, subiectul a fost abordat într-un articol semnat de conducerea editorială a cotidianului Wall Street Journal.

După ce a prezentat informaţiile publicate de Alex Berenson pe contul său de Substack, conducerea editorială a WSJ ajunge la o serie de concluzii deosebit de îngrijorătoare cu privire la rezultatele "colaborării" dintre companiile media şi puterea executivă, iar aceste concluzii sunt valabile, din păcate, în toate "democraţiile" din Vest.

"Dovezile referitoare la o legătură directă dintre presiunea de la Casa Albă şi cenzorii de la Twitter susţin argumentul că platformele media pot fi date în judecată în calitate de "actori ai statului' care restricţionează dreptul la liberă exprimare, prin violarea directă a Primului Amendament", scrie Wall Street Journal.

Cotidianul financiar subliniază că judecătoriile au ezitat până acum să accepte procesele pentru care nu exista o legătură directă între presiunile oficialilor guvernamentali şi cenzurarea opiniilor nefavorabile.

Acum lucrurile s-au schimbat semnificativ. "Alex Berenson a arătat că oficialii Casei Albe au încercat să-l reducă la tăcere prin intermediul presiunilor asupra platformei Twitter", subliniază WSJ.

Implicaţiile unor astfel de acuzaţii sunt, însă, mult mai largi. "Oare oficialii administraţiei Biden au exercitat presiuni şi asupra altor platforme unde sunt exprimate opinii contrare versiunilor oficiale şi în alte domenii, cum ar fi schimbările climatice?", întreabă Wall Street Journal.

Concluzia editorialului din WSJ accentuează ideea importanţei dezbaterilor deschise şi "robuste", în condiţiile în care "opiniile oficiale şi răspunsul autorităţilor în cazul pandemiei s-au dovedit a fi greşite şi au făcut un mare rău".

Mai mult, "acţiunea concertată a guvernului şi a marilor companii din sectorul tehnologic este în sine un pericol pentru sănătatea publică şi democraţie".

Într-o declaraţie ulterioară de pe site-ul său, Alex Berenson a subliniat că va da în judecată administraţia Biden pentru că i-a violat drepturile prevăzute în Primul Amendament al Constituţiei americane, prin presiunile exercitate asupra Twitter pentru închiderea contului său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb