Administratorul "Remar" Paşcani poate decide suspendarea activităţii societăţii

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 ianuarie 2008

Administratorul "Remar" Paşcani poate decide suspendarea activităţii societăţii

După mişcările de protest de la începutul lunii decembrie a anului trecut ale angajaţilor de la SC "Remar" SA Paşcani, acţionarul majoritar al societăţii a decis să prevină apariţia unor viitoare sincope în activitatea salariaţilor. Astfel, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor de la societatea păşcăneană a hotărât să mandateze administratorul cu posibilitatea de a decide suspendarea activităţii companiei. "Preşedintele Consiliului de Administraţie, în situaţia constatării unor încălcări ale prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, Regulamentului Intern, acte normative aplicabile raporturilor de muncă între patronat, sindicate, salariaţi cu consecinţe negative relevante asupra activităţii societăţii, poate decide suspendarea parţială sau totală a activităţii societăţii şi iniţierea demersurilor legale pentru stoparea, diminuarea pierderilor materiale şi pentru recuperarea acestora de la cei ce se fac vinovaţi", se precizează în hotărârea adoptată de AGEA.

Această decizie a fost luată cu 88,83% din voturile acţionarilor, practic cu voturile deţinute de către Grup Feroviar Român, acţionarul majoritar al fabricii din Paşcani. Hotărârea reprezintă riposta GFR la mişcările sindicale de la finalul anului trecut, când salariaţii de la "Remar" au declanşat mişcări spotane de protest, din motive de ordin salarial. Deşi conflictul a fost dezamorsat în urma negocierilor purtate între reprezentanţi ai administraţiei companiei şi cei ai sindicaliştilor, acţionarul majoritar a decis să prevină apariţia unor situaţii asemănătoare şi să-i pună în gardă pe sindicalişti. Conform hotărârii adoptate, în cazul apariţiei unor măsuri de protest care nu respectă etapele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru astfel de situaţii, fabrica îşi poate închide activitatea, iar salariaţii pot fi obligaţi să achite pagubele produse. "Interesul nostru este să avem angajaţi mulţumiţi, astfel încât productivitatea muncii să fie cea dorită. În acest moment, Remar este o societate importantă, care funcţionează şi asigură locuri de muncă şi venituri decente pentru salariaţi. Dorim să prevenim pierderile pe care ni le pot produce mişcările sindicale iniţiate din motive care nu întotdeauna sunt cele mai oneste", ne declara Gruia Stoica, preşedintele Grupului Grampet, din care face parte şi Grup Feroviar Român, acţionarul majoritar de la Remar, după convocarea AGEA.

SC "Remar" SA este unul dintre cei mai importanţi angajatori din zona municipiului Paşcani. Compania este urmaşă a fostelor ateliere CFR, înfiinţate la Paşcani în 1869, prima unitate de acest profil organizată în România. Societatea are ca obiect principal de activitate producţia şi repararea mijloacelor de transport feroviar şi a materialului rulant, cei mai importanţi clienţi ai fabricii fiind, anul trecut, SNTFC Călători şi SNTFM CFR Marfă Bucureşti. Grup Feroviar Român, cel mai important operator feroviar privat din ţara noastră, deţine pachetul majoritar de acţiuni la "Remar" Paşcani începând din octombrie 2004. Pe lângă cele 88,83% din acţiuni aflate în posesia GFR, alţi acţionari ai societăţii păşcănene sunt SIF Moldova, care şi-a redus cota de participare până la sub 5 procente, iar diferenţa se află sub controlul altor acţionari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Niste salarii de mizerie si munca cat se poate cuprinde. Interesele lor sunt asa de mari opinia celor care muncesc ca ei sa aiba parte de ceea ce altii nici nu indraznesc sa viseze nu a contat nici macar o clipa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb