Adrian Câciu şi preşedintele ANAF au participat în cadrul şedinţei boardului CNIPMMR

G.D.
Politică / 30 martie 2023

Adrian Câciu şi preşedintele ANAF au participat în cadrul şedinţei boardului CNIPMMR

Astăzi, 30 martie a.c., la sediul CNIPMMR, a avut loc şedinţa boardului CNIPMMR ce i-a avut ca invitaţi pe ministrul finanţelor, dl. Adrian Câciu şi pe preşedintele ANAF, dl. Lucian Heiuş, conform sursei citate. În cadrul întâlnirii au fost prezenţi aproximativ 40 de antreprenori, reprezentanţi ai structurilor de IMM-uri din toată ţara, structuri sectoriale, tineri şi femei antreprenor.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a debutat cu semnarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Finanţelor şi CNIPMMR ce va furniza date statistice privind companiile din România în vederea realizării de către CNIPMMR a unor studii şi analize cu privire la evoluţia mediului de afaceri din România ce vor fi utilizate în fundamentarea propunerilor de politici publice. De asemenea, întâlnirea a vizat şi prezentarea politicilor fiscale ale anului în curs şi previziunile fiscale pentru viitorul program de guvernare.

Printre problemele ridicate de către antreprenori s-au numărat următoarele: concurenţa neloială, voucherele de vacanţă pentru sectorul privat, nivelul taxelor şi impozitelor locale pe proprietate, compensarea concediilor medicale, exceptarea de la plata TVA a spitalelor private pentru achiziţia de echipamente/ materiale medicale, aspecte fiscale privind impozitarea prosumatorilor, existenţa entităţilor nefiscalizate, modificarea cotei de impozit pe dividende, efectele impozitării contractelor part-time sau schema de compensare a arieratelor.

În cadrul deschiderii întâlnirii, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, a menţionat "Mulţumesc invitaţilor din cadrul şedinţei de astăzi şi salut colaborarea pe care o avem cu Ministerul Finanţelor încă de la preluarea mandatului, foarte multe iniţiative din cadrul programelor de guvernare au fost deja implementate în zone precum construcţii, agricultură sau inovare, rezultate pozitive fiind înregistrate şi anul trecut. Semnăm astăzi un protocol de colaborare care va merge în 2 directii: în prelucrarea de date statistice necesare fundamentării şi pregătirii diverselor propuneri de politici publice pe care le vom lansa şi, a doua direcţie, în colaborarea teritorială pe care antreprenorii din ţară simt nevoia să o aibă prin dezvoltarea unor structuri ANAF la nivel local, pe modelul comisiilor din cadrul prefecturilor, AJOFM-urilor sau Caselor de Sănătate. Am convingerea că vom dezbate astăzi subiecte de interes pentru antreprenori şi vom discuta şi propuneri pentru viitorul program de guvernare, inputul colegilor din ţară fiind deosebit de important."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb