Adrian Volintiru, revocat din funcţia de director general al Romgaz

M.G.
Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2021

Adrian Volintiru, revocat din funcţia de director general al Romgaz

Volintiru: "Nu am fost informat că voi fi revocat. Aştept în zilele următoare motivarea revocării"

Consiliul de Administraţie al Romgaz (SNG) l-a revocat astăzi pe Adrian Volintiru din funcţia de director general al companiei, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Nu am fost informat înainte că voi fi revocat. Nu am fost în şedinţă. Aştept în zilele următoare motivarea revocării", a precizat Volintiru pentru BURSA.

Până la numirea unui nou director general, conducerea producătorului naţional de gaze, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către Daniel Corneliu Pena, directorul general adjunct al Romgaz, potrivit raportului.

Volintiru nu este singurul director general al unei companii de stat demis în această săptămână: ieri, Consiliul de Administraţie al Conpet Ploieşti l-a revocat pe directorul general Vasile Timur Chiş, unele surse spunând la cererea ministrului Energiei Virgil Popescu.

Pena, directorul general adjuct, fusese numit la Romgaz în septembrie 2020. Pena a deţinut în paralel funcţia de consilier la Cabinetului ministrului până la reorganizarea Guvernului, nefiind clar dacă încă deţine vreo funcţie la Ministerul Energiei.

Amintim că Romgaz nu a mai prelungit la finele anului trecut contractul pentru construcţia centralei termoelectrice noi pe gaze de la Iernut, de 430 MW. Constructorii (consorţiul format din spaniolii de la Duro Felguera şi Romelectro) au cerut prelungirea termenului însă Romgaz a refuzat. Lucrările la construcţia centralei, gata în proporţie de 99%, trebuiau finalizate până la 26 decembrie 2020. Virgil Popescu, atunci ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, declara în luna iunie, într-un interviu pentru hotnews.ro că Duro Felguera are probleme financiare, iar contractul a fost de la început prost făcut.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Da' asta ce a gresit ? A trimis bani offshore in contul care nu trebuia ? Nici eu nu am explicatia la banii care mi-au intrat saptamina trecuta din Nigeria si ma gindeam daca nu cumva o fi gresit asta ???

    S-a pupat cu PSD-ul?, pentru ca 90 % din Romgaz sunt psd-isti.

    Cat vor mai imputi birourile companiei? 

    1. Si 100% din ASF sunt PSD.

    Era un incapabil notoriu! Chiar era! A falimentat Vulcan Buc. și nu oricum ci pe fondul unor anunțuri ditirambice, cu viitoare contracte fabuloase în țările din Golf, când brusc faliment!

    A mers apoi în Grecia ,investiții Romgaz, 20 mil.€, vară, cald,avioane ( gagici?) toamna, gata!!! 

    1. Da mare prost, incult, panarama ești când afirmi cele de mai sus despre Vulcan, acel contract cu golful chiar a existat 120 mil USD mai prostule ! Se găsește in toată presa !!!! Iar Vulcan a intrat in faliment anul trecut 2020 el nu mai este acolo din 2012 mai citește mai incultule !!!!!!

      Incult înseamnă altceva, dar, mă rog...

      Nu stiu ce ști tu,dar eu am acțiuni Vulcan care sunt suspendate de la tranzacționare de vreo zece ani .Insolventa si apoi faliment. Au tras de insolventa cât au putut dar era de fapt faliment.

      Dar dacă tu spui altceva e treaba ta, pentru mine esti un PROST!  

      Da e un incapabil si statea pe un teanc de bani.Si ala de la Conpet la fel.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb