Adrian Zuckerman, avizat de Senatul SUA ca ambasador în România

Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2019

În 16 august, Comisia de Politică Externă a Senatului SUA a amânat aprobarea numirii lui Adrian Zuckerman ca ambasador în România, pe fondul acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american ca să devină noul ambasador al SUA la Bucureşti, după cum se arată pe site-ul instituţiei respective.

În data de 16 august, Comisia de Politică Externă a Senatului SUA a amânat aprobarea numirii lui Adrian Zuckerman ca ambasador în România, pe fondul acuzaţiilor de hărţuire sexuală. Senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a anunţat în 25 iulie că el şi colegii din comisie au aprobat 13 nume de ambasadori propuşi de Casa Albă, dar au decis amânarea numirii lui Adrian Zuckerman şi a altui nominalizat.

Menendez a anunţat că a cerut Casei Albe verificări suplimentare pentru Zuckerman, prin intermediul Diplomatic Security, cu privire la acuzaţiile care îi erau aduse.

Conform publicaţiei Rawstory, Adrian Zuckerman a fost dat în judecată în 2008 pentru hărţuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el era partener.

Rawstory.com citează publicaţia Law Journal, potrivit căreia un avocat "familiar cu procesul de nominalizare a ambasadorilor de către administraţia Trump" a declarat că, la Casa Albă, cel mai probabil, se ştia despre procesul de hărţuire sexuală în care a fost implicat Adrian Zuckerman. Procesul a fost închis un an mai târziu, după ce a fost plătită o sumă care nu a fost specificată.

Persoanele nominalizate pentru anumite posturi pentru care este nevoie de confirmarea Senatului sunt supuse unui dublu proces de verificare, care include o analiză etică şi o investigare aprofundată a trecutului candidatului. Potrivit avocatului citat de Law journal, "acuzaţiile de hărţuire sexuală pot duce la descalificarea lui Zuckerman din procesul de nominalizare, dar acuzaţiile care i-au fost aduse nu sunt considerate a fi adevărate".

Adrian Zuckerman a emigrat din România împreună cu familia la vârsta de 10 ani, conform comunicatului Administraţiei Trump cu privire la nominalizarea acestuia pentru postul de ambasador al SUA în ţara noastră. Zuckerman vorbeşte fluent limba română, este specialist în tranzacţii imobiliare şi partener în biroul din New York al firmei de avocatură Seyfarth Shaw. El îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, dacă trece de votul Congresului SUA.

Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) şi Massachusetts Institute of Technology (1979).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb