ADVERTORIAL 5 temeri care-ţi pot afecta productivitatea în cariera de tester


Media-Advertising / 5 mai 2022

5 temeri care-ţi pot afecta productivitatea în cariera de tester

Când planifici o schimbare în carieră, este normal să ai temeri şi motive de reticenţă. Şi nu eşti singur în această situaţie. Atunci când îşi fac propria evaluare, românii consideră că principalele motive care îi împiedică să obţină jobul dorit sunt: lipsa studiilor superioare, lipsa încrederii în sine, faptul că nu sunt suficient de digitalizaţi, că nu au suficientă experienţă, arată un studiu eJobs.

Dacă te orientezi spre domeniul IT şi alegi o carieră, care poate ţi se pare mai uşor de urmat, de exemplu cea de tester, ajungi la situaţii dificile şi automat la temeri. Te gândeşti că un curs doar îţi va oferi noţiunile teoretice şi la final îţi va fi poate dificil să te angajezi. De asemenea, experienţa altor testeri, care s-au confruntat cu bug-uri, cu deadline-uri strânse sau cu o rutină, îţi poate crea o anxietate când vine vorba de o carieră în IT. Care sunt temerile care îţi pot afecta productivitatea în activitatea ta de tester şi cum le poţi depăşi, afli în cele ce urmează.

1. Temerea că nu urmezi o formare care-ţi oferă şi oportunităţi în carieră

Ţi se pare important să ai un start bun, să înveţi testare de la profesionişti, să ai alături o echipă care să te motiveze şi alături de care să faci schimb de experienţă. În plus, ai nevoie de ghidare în carieră şi după absolvirea cursurilor, astfel încât să ştii cum să te pui în valoare şi să convingi recrutorii că eşti candidatul potrivit pentru jobul dorit. Este normal să ai obiective şi există şi soluţii care răspund aşteptărilor tale.

Poţi alege proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching).

Ai ocazia ca în timpul cursurilor să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job. Detalii despre cursuri aici.

Iată care sunt condiţiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

- ai domiciliul sau reşedinţa în orice judeţ din România (cu excepţia judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti

- ai o vârstă cuprinsă între 25 şi 65 de ani

- eşti angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

- ai absolvit cel puţin 8 clase

- dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) - cursurile au loc doar online

- ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

- ai în posesie difuzor/căşti şi microfon pentru a participa la discuţii

- eşti un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)

- deţii competenţe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

2. Bug-urile

Erorile care nu ştii de unde vin îţi pot crea neplăceri în testare, te pot ţine pe loc şi chiar te împiedică să observi alte detalii. Însă sunt necesare pentru a învăţa. Contează să ştii că ai la îndemână soluţii de automatizare a testelor care te ajută să oferi context bug-urilor, fie prin capturi de ecran, fie prin paşii de testare sau integrări cu Jira, Slack sau Teams. Toate aceste tool-uri te ajută să identifici bug-urile misterioase şi să fii productiv în activitatea ta ca tester.

3. Teama de aşteptările echipei de software

Una dintre cele mai mari temeri pe care o poţi avea, ca tester, este cea de interacţiune cu echipa de developeri sau intrarea în scenarii de testare fără cerinţe software predefinite. Însă munca ta depinde de echipa de development. Dacă găseşti erori în teste trebuie să discuţi cu echipa de dezvoltare. Şi poate aici intervine temerea, pentru că te gândeşti că nu ai suficientă experienţă sau nu poţi să explici într-un limbaj de specialitate. Însă, gândeşte-te că şi colegii tăi au avut poate un start similar în carieră. Contează să ai spirit de echipă şi, alături de developeri, să clarifici mai întâi cerinţele de testare. Apoi ei se aşteaptă să le precizezi într-un limbaj simplu care sunt erorile şi să vii cu propuneri de îmbunătăţire. Pe parcursul desfăşurării proiectului, e important să fii deschis să le răspunzi la întrebări şi să testezi pe măsură ce ei modifică codul.

4. Teama că te vei confrunta cu rutina

Te gândeşti că activitatea ta principală este aceea de a executa sute de teste repetitive. După câteva runde, poate simţi că trăieşti aceeaşi zi din nou şi din nou. Însă, şi în acest caz, platformele de automatizare te pot ajuta cu testele end-to-end şi cu îmbunătăţirea experienţei userilor. Astfel poţi câştiga timp preţios pentru a-ţi concentra energia pe crearea sau planificarea unor teste eficiente, pe învăţare sau pe asumarea unor roluri de coordonare în cadrul echipei.

5. Teama că vei compromite lansarea

Cu o noapte înainte de lansarea unui produs, trebuie să fii pe baricade pentru a identifica bug-urile şi pentru a veni cu soluţii pentru acestea. Indiferent dacă foloseşti testarea manuală sau testarea automată, timpul este limitat şi presiunea destul de mare. Însă poţi fi la timp cu termenele de lansare dacă stabileşti de la început cu echipa ta un plan de lucru, cu deadline-uri mai mici, simulări ale lansării, timp pentru a lucra la bug-uri şi pentru a retesta. Astfel eviţi situaţia neplăcută în care termenul de lansare al unui site este compromis de testare.

Tindem să ne lăsăm influenţaţi de emoţii şi să ne căutăm scuze atunci când ar trebui de fapt să acţionăm. Ce-ai zice dacă ţi-am spune că te putem ajuta să transformi emoţiile acestea în adevărate motoare pentru schimbare? De un singur lucru avem nevoie, însă, de la tine. Adu curajul de a încerca ceva nou! De restul se ocupă eJobs şi proiectul cursuri IT!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb