ADVERTORIAL Endava continuă să reimagineze relaţia dintre oameni şi tehnologie şi în industria de banking & capital markets

Media-Advertising / 28 martie 2022

Endava continuă să reimagineze relaţia dintre oameni şi tehnologie şi în industria de banking & capital markets

Compania activează în această zonă de peste 20 de ani, având în portofoliu unii dintre cei mai importanţi clienţi din piaţă

Prezenţi de peste 20 de ani în zona bancară şi a pieţelor de capital, Endava reprezintă unul dintre partenerii esenţiali pentru marii jucători din aceste industrii. Cu o lungă tradiţie din care a rezultat o profundă cunoaştere a domeniului, compania a fost alături de clienţii săi încă de la începuturi, oferind soluţii digitale pentru investiţii, operaţiuni bancare, hedge funds sau asset managers, structuri critice în pieţele de capital şi adaptându-se cu succes la noile tendinţe: monede Crypto, Machine Learning sau Augmented Reality.

Digitalizarea sistemelor bancare - necesară şi ireversibilă

Endava activează în prezent în peste 10 industrii, însă domeniul bancar rămâne o arie-cheie pentru companie. Evoluţia rapidă din ultimii ani a comportamentelor şi dorinţelor consumatorilor a accelerat nevoia de inovaţie a sistemelor bancare, nevoie la care Endava reuşeşte să răspundă prin combinarea capabilităţilor tehnice cu o viziune centrată pe utilizatori.

"Datorită soluţiilor oferite de-a lungul anilor, am devenit un partener valoros pentru industria bancară. Ne-am ajutat clienţii să îşi digitalizeze serviciile adresate clienţilor din zona de retail, am creat procedee noi şi am reformat sisteme de investiţii şi chiar am fost iniţiatori ai unor proiecte precum implementarea tehnologiei blockchain în operaţiunile băncilor", a declarat Claudiu Constantinescu, Director Regional, Central Europe, Endava.

Compania oferă servicii de digitalizare şi eficientizare a modelelor clasice, atât în zona de retail banking, orientată spre consumatorul obişnuit, cât şi în zona de commercial banking, corporate banking sau private banking. Indiferent de domeniu, scopul Endava rămâne acelaşi - să ajute modelele clasice de banking să se digitalizeze şi să devină mai eficiente. Pentru a acoperi toate aceste sectoare, sute de angajaţi sunt alocaţi pe proiecte de banking. Fiecare dintre aceste proiecte este unic, acoperind una sau mai multe nevoi ale clientului de la platforme bancare care funcţionează cu ajutorul APIs, funcţionalităţi de tip NLP, aplicaţii de tranzacţionare şi investiţii, până la servicii de design şi arhitectură pentru aplicaţii de banking online.

Pe lângă dezvoltatorii software, testerii, inginerii în managementul aplicaţiilor, experţii în zona de date, analiştii, managerii de proiect, arhitecţii software şi specialişti în zona de Machine Learning şi inteligenţă artificială în proiecte sunt prezenţi şi experţi în domeniul bancar, care oferă suport şi ghidare echipelor de lucru.

În total, Endava oferă servicii pentru mai mult de 150 de clienţi din această industrie, câţiva dintre ei foarte cunoscuţi publicului larg, precum Banca Transilvania.

Pieţele de capital, o industrie în continuă schimbare

Cu o lungă istorie în spate, scopul Endava în proiectele din zona pieţelor de capital a rămas mereu acelaşi - să-şi ajute clienţii să devină cât mai competitivi cu ajutorul tehnologiei. Compania a înţeles de la bun început nevoia clienţilor de a răspunde rapid schimbărilor majore de paradigmă, contribuind activ în zona de digitalizare şi oferind soluţia pentru ca aceştia să se poată diferenţia de competitori.

"Pentru jucătorii din zona pieţelor de capital, colectarea datelor nu mai este o problemă. Provocarea este reprezentată de modul în care se lucrează cu aceste date, care trebuie să fie rapid şi eficient. Aici intervenim noi, iată câteva exemple: îi ajutăm să-şi depăşească volumul tranzacţiilor prin folosirea unor noi algoritmi, livrăm date şi analize în timp real pentru a creşte veniturile afacerilor bazate pe emerging trends, identificăm dependenţe de date imposibil de identificat de oameni", a mai adăugat Claudiu Constantinescu.

Compania adresează întregul circuit al pieţelor de capital, oferind soluţii raportate la provocările şi oportunităţile din piaţă. Astfel, Endava acoperă zone precum investment management, investment banking, market infrastructure, market vendors sau broking şi trading, însumând în jur de 100 de proiecte active.

Peste 1200 de angajaţi contribuie în fiecare zi la dezvoltarea clienţilor din industria pieţelor de capital, reprezentând peste 10% din totalul angajaţilor Endava.

DESPRE ENDAVA

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generaţie şi îşi sprijină clienţii în dezvoltarea propriilor organizaţii, prin utilizarea soluţiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaborează cu clienţii săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile şi livrând soluţii robuste.

Compania ajută clienţii să devină companii digitale bazate pe experienţă, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea şi implementarea de produse, platforme şi soluţii. Clienţii Endava activează în industriile de Plăţi, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică şi Medicală.

Endava avea 10.000 de angajaţi la data de 8 decembrie 2021, în birourile sale din Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Elveţia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi centrele de livrare din Uniunea Europeană: România, Bulgaria, Croaţia şi Slovenia; Ţările din Europa Centrală: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Bosnia şi Herţegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay şi Venezuela.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb