ADVERTORIAL JT Grup Oil se listează pe piaţa AeRO sub simbolul JTG. Prima zi a perioadei de ofertă este 28 mai

Media-Advertising / 27 mai

Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al JT Grup Oil S.A

Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al JT Grup Oil S.A

Debutul companiei la BVB va genera un plus de aproximativ 14 milioane de euro la capitalizarea existentă

ASF a emis decizia de listare a JT Grup Oil pe piaţa bursieră în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare - piaţa AeRo, operat de BVB, secţiunea standard. Oferta se adresează atât investitorilor de retail, cât şi celor instituţionali. Prin politica de dividend, JT Grup Oil vizează o repartizare echilibrată a rezultatului net, ce va răspunde atât aşteptărilor acţionarilor, cât şi nevoilor de dezvoltare ale companiei.

Acţionarii societăţii au hotărât majorarea capitalului social prin emisiunea unui număr de 10 milioane de acţiuni noi ce vor fi puse la dispoziţia publicului prin intermediul unei Oferte Publice Iniţiale. Astfel, JT Grup Oil, una dintre cele mai importante companii ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi, pune la dispoziţia investitorilor 28,5% din capitalul social al companiei.

Valoarea unei acţiuni rezultate în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei/acţiune, iar preţul de ofertă la care vor fi tranzacţionate acţiunile este de 6,50 lei per acţiune. Perioada de ofertă va fi de zece zile lucrătoare, iar pentru cererile depuse în mod valabil în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16 % din preţul de ofertă şi astfel vor putea subscrie la preţul de 5,46 lei/acţiune. Prima zi de ofertă cu discount va fi 28 mai 2024.

"Listarea la BVB va genera un aport de aproximativ 14 milioane de euro în plus faţă de capitalizarea existentă. Avem deja finanţări bancare şi fonduri nerambursabile care au intrat în companie, iar acum ne dorim o infuzie de capital din piaţa liberă. Banii atraşi rămân în companie, lucru ce ne va permite să ne extindem gama de servicii şi să investim în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor. În plus, pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual o permit, distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite.", declară Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al JT Grup Oil S.A

"Ne dorim ca banii pe care îi obţinem din IPO să fie o cofinanţare pentru restul resurselor pe care le avem deja la dispoziţie. Precizăm că, în acest moment, avem finanţarea necesară pentru finalizarea terminalului în portul Constanţa, o investiţie de 25 de milioane de euro obţinută din trei surse de finanţare: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro. Avem un model operaţional bine definit, iar investiţia în propriul nostru terminal la Marea Neagră va asigura infrastructura necesară pentru îndeplinirea obiectivelor noastre strategice. Deschiderea noastră către investitori, prin intermediul IPO-ului, ne va asigura capitalul suplimentar pentru finanţarea planurilor de dezvoltare.", declară Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil

JT Grup Oil se listează pe piaţa AeRO sub simbolul JTG. Prima zi a perioadei de ofertă este 28 mai

În anul fiscal 2023, JT Grup OIL SA, cu 35 de salariaţi, a raportat o cifră de afaceri de 224,4 milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei.

Intermediarul ofertei publice iniţiale este S.S.I.F. INTERDEALER CAPITAL INVEST S.A., iar la data admiterii la tranzacţionare în cadrul sistemului multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul "JTG".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb