ADVERTORIAL Stocarea, baza care asigură expansiunea lumii digitale

Companii / 26 septembrie 2022

Stocarea, baza care asigură expansiunea lumii digitale

Suntem abia la începutul revoluţiei digitale, într-un punct de macaz în drumul spre noua eră a interconectării, conform unui comunicat remis redacţiei. Virtualul, un univers în plină expansiune, îşi stabileşte regulile şi principiile de funcţionare, integrând, într-un sistem complex, soluţii, aplicaţii sau echipamente inovatoare. În următorii ani, miliarde de dispozitive din întreaga lume vor fi conectate la internet, colectând şi schimbând date, pentru a îmbunătăţi performanţa, capacitatea de decizie şi, în cele din urmă, calitatea vieţii oamenilor.

Potrivit raporturilor Statistica se estimează că peste 75 de miliarde de puncte IoT vor fi conectate până în anul 2025 într-o imensă reţea globală. Un plus de putere de calcul va face posibile noi concepte tehnologice, versatile şi scalabile, pe care nici nu ni le-am imaginat până acum. Pe lângă alte elemente importante în acest proces, cum ar fi securitatea sau normele de conformitate impuse legal, stocarea datelor rămâne o preocupare principală pentru echipele IT, interesate de optimizarea valorii datelor, precum şi de proiectarea şi implementarea soluţiilor de stocare a acestora.

"Ar trebui să ne gândim la infrastructuri complet diferite de cele de până acum. Tehnologiile se schimbă cu mare viteză oricum." spun reprezentanţii companiei Kingston Technology, experţi în configurarea mediilor în care diverse tipuri de maşini şi dispozitive vor putea interacţiona fără a compromite confidenţialitatea, securitatea datelor şi siguranţa utilizatorului.

"În urmă cu 10 ani aveam unităţi USB care abia atingeau 64 GB. Kingston are acum unităţi - cum ar fi stick-urile USB 3.2 Gen 2x2 - de 1 T. S-au înregistrat progrese uimitoare în acest domeniu!", menţionează Neil Cattermull, Technology Analyst şi social media influencer în sectoarele tehnologice emergente.

Potrivit sursei citate, la nivel mondial, 95% dintre directorii IT menţionează problema datelor nestructurate printre priorităţile imediate în strategiile interne de optimizare a afacerilor. Nivelul de exigenţă al standardelor impuse este şi el într-un permanent crescendo, adăugând, la rândul său, presiune asupra acestor sisteme. În lumina noilor reglementări, datele trebuie păstrate ani, poate chiar decenii.

În acest proces complex de transformare, stocarea datelor îşi asumă un rol cu importanţă critică. Şi în acest domeniu ritmul schimbărilor a accelerat continuu în ultimul deceniu, marcând apariţia sau dezvoltarea unor tehnologii-cheie, cum ar fi stocarea flash, SSD-urile sau stocarea în cloud. Dacă în urmă cu zece ani, depozitarea datelor era asigurată în principal de hard disk-uri clasice, astăzi spaţiul de stocare mizează mai ales pe cloud, cu soluţii bazate pe Non-Volatile Memory Express (NVMe), care devine rapid un standard.

Centrele de date au trecut şi ele prin schimbări spectaculoase o dată cu apariţia variantelor publice de stocare în cloud şi a unor noi tehnologii fiabile şi solide, disponibile la preţuri accesibile. Abundenţa ofertei deschide calea pentru un cloud hibrid, care oferă flexibilitatea de a colecta, separa şi stoca datele, în sediu sau în afara sediului, fără a compromite integritatea acestora. Toate aceste tehnologii îmbunătăţesc considerabil performanţa oricărui dispozitiv care dispune de un Solid State Drive (SSD) în locul vechiului disc de stocare clasic.

Poate unul dintre cele mai relevante exerciţii de funcţionare a acestui ecosistem a fost dezvoltarea, în decurs de doar câteva luni, a vaccinurilor împotriva Covid-19. Este prima dată când colectarea masivă de date, la nivel global, şi analiza acestora au fost utilizate pentru a dezvolta în timp record un instrument de protecţie colectivă, succes în măsură să ofere o imagine cu privire la felul în care se va dezvolta în viitor medicina digitală. Dincolo de îmbunătăţirea capacităţii de reacţie la evenimentele catastrofale, trăim într-o eră a digitalului disponibil la cerere, iar trendurile contemporane, cum ar fi dependenţa de Netflix, sunt în măsură să o dovedească. Social media, serviciile de streaming sau stocarea în cloud operează, în fiecare secundă, cu cantităţi imense de date. Maşinile transmit în timp real date despre funcţionarea lor, echipamentele industriale comunică permanent în lanţul de producţie, contribuind cu toate la explozia consumului de date. Viteza cu care putem disloca acum cantităţi uriaşe de date permite dezvoltarea unor tehnologii precum streaming video 4K, realitate virtuală (VR) şi realitate augmentată.

Datele sunt devorate într-un val de entuziasm fără precedent, iar satisfacerea acestui apetit necesită o infrastructură adecvată: centre de date cu capacitate de stocare optimizată, capacităţi extinse de stocare, servere mai rapide, utilizare pe scară largă a criptării hardware şi o compresie mai eficientă. Toate aceste premise, combinate, devin un puternic catalizator pentru domeniul soluţiilor de stocare. Modelul cloud adaptează stocarea la nevoile utilizatorului şi asigură standardele de mobilitate şi flexibilitate atât de necesare noilor modele hibride de muncă. Infrastructura open-source le permite companiilor accesul la soluţii mai complexe, cum ar fi opţiunile multi-cloud sau variante hibride de cloud, care pot funcţiona fără probleme împreună. Inteligenţa Artificială se dovedeşte a fi un instrument deosebit de eficient şi în acest domeniu. Companiile pot controla datele stocate pe mai multe platforme, pot reduce timpul necesar procesării datelor pentru un plus de eficienţă, micşorând în acelaşi timp costurile şi riscurile prin minimizarea intervenţiei umane.

"Kingston este o companie specializată în optimizarea acestor infrastructuri şi configurarea lor în funcţie de nevoile utilizatorului. Oferim soluţii adaptate nevoilor de astăzi şi de mâine. Indiferent dacă doriţi să lansaţi platforme 5G, să exploraţi noi capacităţi ale inteligenţei artificiale sau să mutaţi mai multe aplicaţii în cloud, soluţiile actuale sunt robuste şi eficiente. De la stocarea NVMe de înaltă performanţă, capabilă să susţină sarcini de lucru complexe, cum ar fi randarea 3D, la soluţiile cu SSD-uri de înaltă performanţă pentru enterprise, dispozitive care oferă longevitatea şi standardele de funcţionare de care aveţi nevoie. Asigurăm expertiză tehnică şi sprijin direct pentru a asigura succesul pe termen lung", spune Cristi Stroe, Business Development Manager at Kingston Technology.

Capacitatea şi viteza sunt noile criterii de eficienţă în noua eră a interconectării, de aceea noile generaţii de SSD-uri NVMe Gen4 sunt de până la 14 ori mai rapide decât variantele SATA.

Anticipând ritmul cererii de noi tehnologii de stocare la nivel global, Kingston dezvoltă continuu soluţii fiabile şi inovatoare. Un exemplu clar este şi SSD-ul NVMe M.2 Kingston KC3000 PCIe 4.0, o unitate ce stabileşte noile standarde de viteză(de până la 7.000 MB/s), eficienţă şi securitate. Aceasta este ideal pentru randări 3D, conţinut 4K+ sau alte sarcini care operează cu seturi mari de date, fiind un SSD care combină eficient stilul şi performanţa acolo unde este cel mai necesar.

Organizaţiile se pregătesc pentru următorul val al boom-ului datelor, adoptând soluţii de stocare agile, scalabile, sigure şi flexibile, adaptate propriilor nevoi. Astfel, este de aşteptat să auzim mai puţine conversaţii despre cum şi unde trebuie stocate datele şi mai multe despre valoarea pe care datele o aduc unei afaceri. În plus, valoarea datelor s-a schimbat, fiind mai important ce tip date sunt obţinute şi stocate şi unde sunt depozitate acestea. Noile viziuni necesită un plus de protecţie, definit, printre altele, şi de cât acces îi oferiţi fiecărui utilizator.

Cu peste 35 de ani de experienţă pe pieţele internaţionale, Kingston are competenţa şi agilitatea de a ajuta atât centrele de date, cât şi organizaţiile pentru a răspunde adecvat provocărilor şi oportunităţilor aduse de apariţia tehnologiilor 5G, IoT şi edge computing, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb