Afacerile Aages au crescut cu 13%, anul trecut

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 februarie

Sursa foto: facebook / AAGES SA_

Sursa foto: facebook / AAGES SA_

English Version

Conducerea companiei vrea să distribuie un dividend cu randament de 6%

Producătorul de instalaţii de încălzire prin inducţie Aages Târgu Mureş (AAG) a raportat, pentru anul trecut, un profit net de aproape 6,8 milioane de lei, uşor sub cel din anul anterior, de 6,9 milioane lei, în vreme ce cifra de afaceri netă a avut o creştere de 13,3%, până la 43,3 milioane lei, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Majorarea afacerilor se datorează creşterii valorice a producţiei vândute anul trecut, faţă de anul 2022, potrivit emitentului.

Cheltuielile operaţionale s-au ridicat la 38,2 milioane lei, apropiate de cele din anul anterior. Cheltuielile cu materialele şi mărfurile au fost de 18,3 milioane lei, în scădere cu 6,1%, în vreme ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 13,9 milioane lei, cu 12,4% mai mari decât cele din anul 2022.

Profitul operaţional a fost de 7,7 milioane lei, cu 2,4% sub cel aferent anului anterior, rezultat ce a fost erodat de o pierdere din activităţi financiare de 0,66 milioane lei.

Conducerea companiei a convocat acţionarii la adunarea de bilanţ în data de 25 aprilie cu propunerea ca, din profitul anului trecut, suma de 2,5 milioane lei să fie distribuită ca dividende. Dividendul pe acţiune este de 0,25 lei, ceea ce raportat la preţul de închidere al titlurilor AAG de la finalul primei şedinţe de tranzacţionare a acestei săptămâni, de 3,8 lei, echivalează cu un randament brut de 6,6%.

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor din aprilie se mai află propunerea derulării unui plan de răscumpărare a cel mult 1% din capitalul companiei, la preţuri situate între 2 lei şi 5 lei pe acţiune. Titlurile răscumpărate vor fi alocate angajaţilor societăţii în vederea cointeresării şi fidelizării angajaţilor-cheie, în anumite condiţii.

Acţionarul majoritar al companiei este AAGES Head Invest, cu o deţinere de 55% din producătorul de instalaţii de încălzire prin inducţie, companie a cărei evaluare bursieră este de circa 38 milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb