AFGANISTAN: Talibanii susţin că războiul s-a încheiat şi că nu doresc să fie izolaţi pe plan internaţional

G.U.
Internaţional / 16 august 2021

Talibanii susţin că războiul s-a încheiat şi că nu doresc să fie izolaţi pe plan internaţional

Purtătorul de cuvânt al biroului politic al talibanilor, Mohammad Naeem, a declarat ieri pentru postul de televiziune Al-Jazeera că războiul s-a încheiat în Afganistan şi că tipul de guvernare şi forma regimului vor fi clare în curând, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Asigurăm pe toată lumea că vom oferi siguranţă cetăţenilor şi misiunilor diplomatice. Suntem gata să purtăm un dialog cu toate personalităţile afgane şi le vom garanta protecţia necesară", a declarat Mohammad Naeem.

Acesta a mai spus că gruparea întreprinde fiecare pas în mod responsabil şi doreşte să aibă pace cu toată lumea.

Purtătorul de cuvânt a declarat, totodată, că talibanii nu doresc să trăiască în izolare şi că vor să aibă relaţii cu comunitatea internaţională.

A adăugat că au mai multe canale de comunicare cu ţările străine şi că intenţionează să dezvolte aceste canale."Rugăm toate ţările şi entităţile să discute cu noi pentru a rezolva orice probleme".

A dat, de asemenea, asigurări că femeile şi minorităţile sunt respectate.

Naeem a mai spus că fuga preşedintelui Ghani din ţară nu a fost luată în calcul şi că "nici cei apropiaţi de el nu s-au aşteptat" la asta, notează sursa citată.

În opinia sa, această victorie reprezintă rezultatul eforturilor şi a sacrificiilor din ultimii 20 de ani."Am obţinut ceea ce urmăream, adică libertatea ţării noastre şi independenţa poporului nostru".

"Nu vom permite nimănui să ne folosească pământurile pentru a-i ţinti pe alţii şi nu vrem să facem rău altora", a spus Naeem, care a ţinut să precizeze că nu se vor amesteca în treburile altora şi, în mod similar, nu vor permite amestecul altora în treburile lor.

"Nu credem că forţele străine vor repeta din nou experienţa eşuată în Afganistan", a estimat Naeem, adăugând că sunt pregătiţi să facă faţă prin dialog preocupărilor ridicate de comunitatea internaţională.

Tot duminică, purtătorul de cuvânt al insurgenţilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că nu li se va face rău locuitorii şi lucrătorii străini din Kabul. "Asigurăm toate ambasadele, centrele diplomatice, ONG-urile şi clădirile unde sunt cazaţi cetăţeni străini în Kabul că nu se vor confrunta cu niciun pericol", potrivit dpa.

Reuters mai transmite că unul din cei mai importanţi oficiali ai talibanilor a declarat duminică că victoria rapidă a asupra guvernului afgan a fost o ispravă de ne-egalat, dar că adevăratul test al guvernării abia acum începe, după ce puterea a fost cucerită.

Într-o scurtă declaraţie video, Baradar, şeful biroului politic al talibanilor, a declarat că victoria obţinută, practic toate oraşele importante ale ţării au fost cucerite în decurs de o săptămână, a fost neaşteptat de rapidă şi nu are egal în lume.

Cu toate acestea, el a spus că adevăratul test va începe acum prin îndeplinirea aşteptărilor populaţiei şi slujirea acesteia, prin rezolvarea problemelor sale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Trebuie instaurat un stat islamic care sa spună un NU deschis și hotărât Americii și a tot ce înseamnă abuz capitalist-consumerist, adică bănci, guverne, corporații...

    1. D-LE , D-LE , PREA ASPRU SANTETI , MULT PREA ASPRU !!! A-TI DAT DIRECT , CU TOPORUL !!! AM VAZUT MULTE LA VIATA MEA , SI AM TRECUT PRIN MULTE !!! M-AM CHINUIT MULT , SI AM FOST CHINUIT !!! SA STII : E BUN SI CAPITALISMUL , E DE 50 DE ORI , MAI BUN CA COMUNISMUL !!! 2 LUCRURI PRINCIPALE , AU FOST BUNE IN COMUNISM : SA LOCUIESTI OBLIGATORIU INTR-O CASA , DECI SA NU EXISTE OAMENI AI STRAZII ; SI SA AI TOT OBLIGATORIU , UN SERVICIU , UN LOC DE MUNCA !!! SA POTI SA AI BANII TAI !!! IN CAPITALISM , E FIECARE CUM SE DESCURCA !!! E O LUME CRUDA , IN CARE REUSESTI IN VIATA , S-AU A-TI PUI FUNIA DE GAT !!! DACA AR FI SA POT S-O IAU DE LA CAPAT , AS ALEGE FARA NICI O SOVAIALA , CAPITALISMUL !!! CU TOATE CHINURILE LUI !!! REVENIND LA TALIBANI , A-MI PLACE MULT DECLARATIILE LOR !!! LUMEA O SA VADA , CA NU SANT ATAT DE PRIMITIVI , DE INAPOIATI SI DE SALBATICI , PE CAT SE VEHICULEAZA IDEEA !!! DE UN LUCRU , AR TREBUI , EI PERSONAL , SA AIBA GRIJA !!! SA NU PERMITA NICIODATA , APARITIA ''''' AL QUAEDA '''''', S-AU ALTORA CA EI , IN AFGANISTAN !!! RELIGIA ORICARUIA , TREBUIE RESPECTATA !!! NU-L OMORI PE UN OM , CA NU E DE ACORD , CU DUMNEZEUL TAU !!! DACA EU VREAU SA MA INCHIN , SI SA MA ROG , LA O PIATRA S-AU LA UN COPAC , CONSIDERA-MA NEBUN , SI LASA-MA IN PACE !!! NU FAC NICI UN RAU , NIMANUI !!! DAR , VEDETI CUM SANT OAMENII ??? 2000 DE ANI , S-AU OMORAT CA CAINII , UNII PE ALTII SI SI-AU DAT FOC LA CASE !!! SI CE-AU REZOLVAT ??? CINE A CASTIGAT ??? LACRIMI DE SANGE !!!!!!!!!

      Un regim islamic care produce teroristi.Nu are ce cauta religia in politica!Tarile islamice se folosesc de religie pentru a -si justifica regimul dictatorial.Dumnezeu,in marea lui mila ,va rezolva cumva si cu partea asta extremista a religiei musulmane.Vor exista din ce in ce mai multi musulmani neconfesionali.Nu te poti ascunde in spatele lui Dumnezeu pentru a comite crime,pentru a te arunca in aer,etc.In opinia mea,Issus s-a sacriticat pentru a fi scris Noul Testament si pentru ca oamenii sa nu mai foloseasca religia ca pe o arma.Cine o foloseste in acest scop este direct raspunzator fiindca de-aia au oamenii ratiune.

      Teroriști sunt ăia care au inchis oamenii în case și care cer certificate de Covid la intrarea în cârciumă, băi tătuțu. Niste nenorociți de hitleriști

      Hop si tu, sa-ti faci norma!

      Indiferent de subiect! 

      Al dracu bețiv...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb