AFIR lansează o dezbatere publică privind Ghidul pentru evitarea condiţiilor artificiale

Ioana Dogaru
Companii / 22 decembrie 2015

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale lansează o dezbatere publică, până la data de 22 ianuarie 2016, privind îmbunătăţirea şi completarea Ghidului de prevenire a neregulilor privind crearea de condiţii artificiale pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), se arată într-un comunicat de presă AFIR.

Acest Ghid este deja publicat pe pagina de internet oficială a Agenţiei, precizează sursa citată.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a decis alcătuirea acestui îndrumar pentru a furniza solicitanţilor şi beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR un suport informativ complex pentru întreprinderea măsurilor şi acţiunilor necesare în vederea prevenirii neregulilor în gestionarea fondurilor europene, se mai arată în comunicat.

"Nu putem să nu lansăm în dezbatere acest document extrem de important pentru întregul sistem de implementare a fondurilor pentru dezvoltare rurală. E vorba despre un parteneriat pe care trebuie să ne bazăm tocmai în a aplica prevederile unui astfel de Ghid. Aşadar, aşteptăm opiniile tuturor celor interesaţi şi vom ţine cont de ele. Există experienţa Agenţiei, dar cred că experienţa efectivă a celor care au accesat fondurile este la fel de importantă şi de la ei aşteptăm contribuţii esenţiale. Vom centraliza tot ceea ce primim şi vom transmite spre analiză unui grup de lucru la nivel ministerial. Rezultatul final va fi un îndrumar clar, aplicabil unitar, concis şi cu adevarat util pentru a impulsiona absorbţia corectă a banilor europenei" a declarat Directorul General al AFIR, Andras SZAKAL.

În cuprinsul acestui ghid, toţi cei interesaţi să depună proiecte de finanţare sau cei care deja beneficiază de fondurile acordate prin PNDR trebuie să poată găsi informaţii privind definirea condiţiilor artificiale, exemple concrete de nereguli şi recomandări pertinente pentru a evita aceste situaţii, se mai arată în comunicatul AFIR.

Precizăm faptul că Ghidul de prevenire a neregulilor scoate în evidenţă indicatori ce pot conduce la crearea de condiţii artificiale, indicatori care la momentul evaluării Cererii de Finanţare se analizează împreună cu toate elementele compenente ale unei Cereri de Finanţare. Astfel, de la caz la caz, unul dintre indicatorii regăsiţi în Ghidului de prevenire a neregulilor poate conduce la crearea de condiţii artificiale sau nu, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb