AFP: Harris sărbătoreşte o victorie economică împreună cu Biden

A.F.
Internaţional / 16 august

AFP: Harris sărbătoreşte o victorie economică împreună cu Biden

Joe Biden şi Kamala Harris, care fac campanie pentru prima oară, rivalizau joi în complimente şi semnale călduroase, sărbătorind împreună o victorie economică, relatează AFP.

Vicepreşedinta, care a retrezit speranţele democraţilor la o victorie împotriva lui Donald Trump în noiembrie, a încurajat o mulţime foarte entuziastă să scandeze "Mulţumim, Joe! Mulţumim, Joe!", la Largo, în Maryland, în apropiere de Washington.

"Este multă dragoste în această sală faţă de preşedintele nostru", a declarat Kamala Harris, după care l-a îmbrăţişat pe democratul în vârstă de 81 de ani şi i-a dat cuvântul.

Preşedintele, care a abandonat la sfârşitul lui iulie cursa la fotoliul de la Casa Albă, a prezis că candidata în vârstă de 59 de ani va fi o "mare preşedintă".

Regina A. Young, în vârstă de 68 de ani, nu a mai asistat la mitinguri politice de la campaniile lui Barack Obama.

"Este la fel, fiorul este acelaşi", a declarat AFP această profesoară pensionară.

Ea consideră că este "important" ca Joe Biden "să fie alături" de Kamala Harris.

Cei doi lideri au sărbătorit o scădere "istorică" a preţurilor medicamentelor împotriva diabetului, cheagurilor de sânge sau tulburărilor cardiace, obţinută în urma unor negocieri între fondul federal de asigurări de sănătate al bătrânilor Medicare şi laboratoare farmaceutice.

Reforma anunţată joi le va permite din primul an - în 2026 - asiguraţilor vizaţi - americani în vâestă de peste 65 de ani -să economisească a 1,5 miliarde de dolari, iar contribuabililor şase miliarde de dolari, potrivit Casei Albe.

"Este o luptă care trebuie continuată", a declarat Joe Biden, înainte ca Kamala Harris să dezvăluie vineri marile linii ale programului său economic.

"DONALD DUMP"

Preşedintele a profitat pentru a-şi lăuda bilanţul şi a-l ataca pe Donald Trump, predecesorul său, iar de-acum rivalul Kamalei Harris în alegerile de la 5 noiembrie.

El i-a dat un nume puţin mîgulitor - de "Donald Pubelă" ("Donald Dump", în engleză) - şi l-a acuzat că "se bate pentru a şterge" reformele din mandatul său.

Anunţul de joi intervine la momentul potrivit într-un domeniu în care democraţii sunt vulnerabili - puterea de cumpărare.

Inflaţia scade în Statele Unite, iar creşterea economică rămâne robustă, însă acest lucru nu îl împiedică pe candidatul republican să le reproşeze constant adversarilor săi că au zdrobit gospodăriile printr-un cost al traiului insuportabil.

"Timp de aproape patru ani, Kamala n-a făcut decât să râdă, în timp ce economia americană se afunda în criză", a acuzat Trump la un miting, miercuri.

Miliardarul dezvoltă de-acum alt unghi de atac, insistând asupra animozităţii care există, în opinia sa, între cei doi lideri democraţi.

Într-un mesaj postat joi pe platforma sa Truth Social, el îi reproşează vicepreşedintei că i-a "furat" nominalizarea şi a organizat un "puci" împotriva lui Joe Biden.

"VALEA MORŢII"

Donald Trump a ironizat şi cu privire la faptul că Joe Biden urmează să se exprime luni, în prima seară a Convenţiei Democrate de învestire de la Chicago, în opinia sa o dată foarte ingrată ca audienţă, pe care a catalogat-o drept "valea morţii".

Preşedintele şi vicepreşedinta au început un balet delicat de la retragerea candidaturii şefului statului.

Prin această renunţare, Joe Biden a pierdut tot capitalul politic, mai ales având în vedere indiscutabilul impuls luat de vicepreşedintă, care a redat speranţa Partidului Democrat prin începutul energic al campaniei sale.

Vicepreşedinta a reuşit să-l prindă din urmă şi să-l depăşească uşor pe miliardar, potrivit unor sondaje realizate în anumite state-cheie, un lucru pe care Joe Biden, afectat de îngrijorări cu privire la vârsta sa, nu a reuşit să facă.

Ea urmează să-şi crioască popriul drum, fără să renege politicile celui pe care l-a secondat din ianuarie 2021.

Discursul său de politică economică de vineri va viza, potrivit echipei de campanie, costul traiului clasei mijlocii şi "manevrele întreprinderilor de a umfla preţurile".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Trump sa taca din gura ca el a marcat cateva miliarde de doalri vanzand desene electronice cu el in chiloti de superman, la 10 dolari bucata si actiuni trump media o petarda fara 1 dolar profit niciodata. Miliarde a facut acest con man din smenurile astea.

    Si alti miliardari la fel, am tot auzit ca si-au dublat averile in ultimii 3 ani. In timp ce puterea de cumparare a populatiei a scazut. 

    Din cauza inflatiei cauzata de printarea de bani ce a fost facuta pe vremea lui Trump, chiar el. si biden a mai printat inca pe atat, ca sa nu se lase mai prejos.  

    politicile fiscale si monetare din ultimii 16 ani cel p[utin bazate pe dobanzi negative si printare de bani, "ca sa facem inflatie de 2%", au dus la scumpiri a activelor in timp ce venitul populatiei in termeni reali a stationa, sau chiar a scazut(in ultimii 3 ani venitul real in US a scazut cu 5%), in timp ce activele au crescut cu cel putin 50% din 2019, inclusiv case, chirii, taxe pe imobile care se platesc la valoarea de piata. 

    de vina e sistemul facut in favoarea bogatasilor miliardari, sistem pe care atat trump cat si biden l-au tinut in brate. Chiar sapt trecuta il felicita trump pe muskm cua ai dat tu afara instant pe toti cei ce au cerut 5% in plus la salariu.. 

    de asta vor castiga acum socialistii harris-walz, dar printarea de bani si dezmatul bugetar cred ca va continua, cu rezultatul, marirea si mai mare a diferentelor dintre saraci si bogati. cresterea si mai mare a costurilor traiului in us fata de venituri. pana la implozie sau explozie ce va fi.

    la noi situatia e la fel, cei cu venituri mici sunt taxati cu 45% din start, apoi cu inca 19% la tot ce cumperi, la benzina chiar 50% dai taxe din pret, mai dai niste impozite pe proprietate, pe masina, pe sosele, mai dai 10% pe inflatie etc, si ramai poate cu 30% curat din ce castigi , restul ti-i ia statul. Asta in timp ce bogatii platesc taxe de 20-30% si isi investesc cea mai mare parte din venituri in ceva ce creste si le aduce alte venituri. capisci?  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb