AFP: SUA interzic importul mai multor metale ruseşti

T.B.
Internaţional / 13 aprilie

AFP: SUA interzic importul mai multor metale ruseşti

Washingtonul a interzis vineri importul în Statele Unite de aluminiu, cupru şi nichel de origine rusească, în cadrul sancţiunilor suplimentare luate cu Marea Britanie şi care vizează reducerea veniturilor Moscovei, relatează AFP.

"Această nouă acţiune interzice importul de aluminiu, cupru şi nichel de origine rusească în Statele Unite şi limitează utilizarea aluminiului, cuprului şi nichelului de origine rusească pe pieţele mondiale ale metalelor şi în tranzacţionarea over-the-counter a produselor derivate", a indicat Departamentul american al Trezoreriei într-un comunicat, potrivit sursei.

Metalele sunt principalul produs de export al Rusiei după energie, deşi valoarea lor a scăzut de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a detaliat guvernul britanic într-un comunicat separat, adaugă sursa.

Exporturile, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, au scăzut la 15 miliarde de dolari în 2023 "datorită eforturilor G7 şi ale aliaţilor săi de a restrânge piaţa", precizează textul, notează AFP.

Măsurile luate vineri urmăresc reducerea în continuare a veniturilor pe care Rusia le obţine din exporturile sale de aluminiu, cupru şi nichel, conform sursei indicate.

"Prin luarea de măsuri comune, Statele Unite şi Marea Britanie privează Rusia şi producătorii săi de metale de o sursă importantă de venit", a subliniat Trezoreria americană.

Pe lângă interzicerea importului acestor metale în Statele Unite, cele două ţări au luat, de asemenea, măsuri pentru a limita comerţul cu aceste metale pe pieţele mondiale, potrivit sursei citate.

"Bursele de metale, precum London Metal Exchange (LME) şi Chicago Mercantile Exchange (CME), nu vor avea dreptul să accepte aluminiu, cupru şi nichel produse de Rusia. Bursele de metale joacă un rol central în facilitarea comerţului cu metale industriale în întreaga lume", a insistat Trezoreria, potrivit agenţiei de presă menţionate.

Aceste măsuri intră în vigoare cu începere de astăzi, informează sursa.

"Noile noastre interdicţii asupra metalelor cheie, în coordonare cu partenerii noştri din Marea Britanie, vor continua să vizeze veniturile pe care Rusia le poate câştiga pentru a-şi continua războiul brutal împotriva Ucrainei", a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, citată în comunicat, transmite AFP.

"Luând această măsură în mod ţintit şi responsabil, vom reduce veniturile Rusiei, protejându-ne în acelaşi timp partenerii şi aliaţii de efecte nedorite", a comentat ea, precizează sursa.

Jeremy Hunt, ministrul britanic de finanţe, a subliniat, la rândul său, că "este mai uşor să neutralizăm capacitatea lui Putin de a purta războiul său ilegal în Ucraina atunci când acţionăm alături de aliaţii noştri", potrivit sursei.

"Acţiunea noastră decisivă cu Statele Unite de a interzice în comun metalele ruseşti din cele mai mari două burse va împiedica Kremlinul să injecteze mai mulţi bani în maşina sa de război", a asigurat el, notează AFP.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. deci preturile la aluminiu , cupru si nichel vor creste !

    intrebarea este = cine va plati aceste preturi mai mari ?  

    cetateanul din america si europa pentru ca aceste metale sant necesare in industria americana si europeana  

    toate produsele care vor contine aceste metale mai scumpe vor fi la randul lor mai scumpe  

    si cetatenii din america si europa vor trebui sa plateasca mai mult  

    din pacate politicienii americani si europeni NU au cunostinte elementre despre finante si economie

    or pur si simplu NU le pasa de cetatenii care i-au votat  

    Si asa o sa scada puterea de cumparare, electrificarea o sa coste mai mult, o sa se livreze mai putine transformatoare, se va face specula din nou, etc. Cu cantec inainte....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb