AGA SIF Oltenia, cu poliţia militară la uşă

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2020

Tudor Ciurezu - preşedintele SIF Oltenia

Tudor Ciurezu - preşedintele SIF Oltenia

Actualizare - Acţionarii SIF Oltenia au aprobat, în adunarea de astăzi, repartizarea unui dividend/acţiune de 0,1 lei, echivalentul unui randament brut de 4,7%, raportat la preţul mediu de tranzacţionare al titlurilor societăţii din anul 2019, conform raportului publicat de SIF5 pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendele totale sunt în sumă de 52,21 milioane de lei, echivalentul a circa 46% din profitul net înregistrat în 2019, de 124,13 milioane de lei, restul urmând să meargă către surse proprii de finanţare, în vederea constituirii fondurilor necesare pentru investiţii, în special pentru derularea unui program de răscumpărare a 22,149 milioane de acţiuni proprii,în vederea reducerii capitalului social al SIF-ului.

De asemenea, a fost aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2020, în care se indică un profit net de 27,52 milioane de lei, ce reprezintă circa o cincime din cel realizat în 2019.

---

Actualizare - Rectificare: Radu Hanga nu participă la şedinţa desfăşurată în afara sediului SIF Oltenia, aşa cum iniţial am informat în mod eronat.

---

Actualizare - În afara clădirii SIF Oltenia se desfăşoară o adunare paralelă a acţionarilor, la care participă doi administratori ai SIF5, respectiv Cristian Buşu şi Radu Hanga. Cristian Buşu este preşedintele şedinţei.

---

Actualizare - Acţionarii SIF Oltenia au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi a adunării.

---

Actualizare - Cvorumul adunării este de 46,095%.

---

Actualizare - S-a luat o pauză pentru numărarea voturilor privind alegerea secretariatului adunării.

---

Actualizare - Sunt discuţii în contradictoriu între Tudor Ciurezu şi Cristian Buşu, director general adjunct al SIF5. Buşu insistă ca Bogdan Drăgoi să intre în sala de şedinţe.

---

Actualizare - Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, este în sala de şedinţe.

---

Actualizare - Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat-Crişana, nu a reuşit să intre în incinta sediului SIF Oltenia, pentru a participa la şedinţă, reprezentanţii SIF1 având o serie de discuţii în contradictoriu cu poliţia militară.

SIF Banat-Crişana a votat electronic pentru adunarea de astăzi, iar materialele prezentate de SIF Oltenia se menţiona că accesul în sediul societăţii va fi permis doar acţionarilor care nu şi-au exercitat votul prin corespondenţă sau mijloace electronice până la termenul prevăzut în convocator. Nici grupul de acţionari format din fondurile de investiţii Certinvest nu a reuşit să intre în sala de şedinţe.

---

Acţionarii SIF Oltenia s-au strâns cu mult înainte de începerea adunării generale de la ora 10:00, în speranţa că vor reuşi să obţină un loc din cele 24 permise. La faţa locului este prezentă şi poliţia militară.

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) s-au întâlnit, astăzi, pentru adunarea de bilanţ, pe ordinea de zi găsindu-se propunerea ca societatea să distribuire ca dividende suma de 52,21 milioane de lei, circa 42% din profitul anului trecut.

Este o şedinţă cu altă miză, în condiţiile în care SIF Oltenia a primit două solicitări de completare a ordinii zi, venite din partea a trei fonduri de investiţii administrate de Certinvest, şi a perechii SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), în ambele cerându-se revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, justificările solicitărilor celor două grupuri fiind diferite.

Consiliul SIF-ul nu a aprobat în două rânduri cererile venite din partea grupurilor de acţionari, în şedinţa board-ului din 14 aprilie cei patru administratori cărora li s-a cerut revocarea abţinându-se de la deliberări, astfel încât nu s-a întrunit majoritatea prevăzută de lege şi de reglementările interne ale societăţii, chiar dacă pe parcus a intervenit şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care a solicitat ca board-ul SIF5 să completeze ordinea de zi a AGOA cu cererile SIF1&4 şi Certinvest.

Încă din primăvara anului trecut, Tudor Ciurezu, conducătorul SIF Oltenia a reclamat că SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, ce acţionează concertat, deţin în realitate cu mult peste limita legală de 5% din capitalul SIF-ului din Craiova, incluzând şi o serie de fonduri de investiţii ce au acţiuni SIF5, finanţate în diferite proporţii, în unele cazuri majoritar sau integral, de SIF1 şi SIF4.

Principalul argument pe baza căruia SIF Oltenia îşi susţine afirmaţia şi despre care spune că este ignorat de ASF se referă la Art. 2.(2) din Legea 24/2017, conform căruia: "În aplicarea prevederilor alin. (1) pct. 30 (n.r. în care sunt definite persoanele care acţionează concertat), până la proba contrară, sunt prezumate că acţionează în mod concertat (...)

f) următoarele persoane:

1. persoane care în derularea unor operaţiuni economice utilizează resurse financiare având aceeaşi sursă sau care provin de la entităţi diferite care se află într-o relaţie de control (...)".

Pentru adunarea de astăzi, SIF1 şi SIF4 împreună cu vehiculele de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea aveau 28,4% din capitalul SIF Oltenia şi 31,57% din drepturile de vot.

Ieri, SIF Oltenia a anunţat că numărul acţionarilor care pot participa fizic la adunare este limitat la 24 de locuri, în funcţie de capacitatea sălii de şedinţă de la sediul societăţii şi a măsurilor de distanţare prevăzute de art. 7 din Ordonanţa Militară nr. 3.

De asemenea, având în vedere restricţiile existente, accesul în sediul societăţii va fi permis doar acţionarilor care nu şi-au exercitat votul prin corespondenţă sau mijloace electronice până la termenul prevăzut în convocator.

În plus, acţionarii au la dispoziţie două minute să pună întrebări referitoare la punctele de pe ordinea de zi, iar timpul alocat pentru desfăşurarea AGOA nu va depăşi 30 de minute, se menţiona în comunicatul SIF Oltenia.

Sunt măsuri despre care conducerea SIF Banat-Crişana spune,invocând o serie de articole de lege, că sunt practici neloiale, abuzive şi frauduloase ale administratorilor SIF Oltenia în legătură cu organizarea adunării generale, sesizând în acest sens ASF-ul.

Totodată, conducerea SIF1 este de părere că acestea sunt săvârşite cu intenţia directă de a bloca votul acţionarilor asupra problemelor aflate pe ordinea de zi şi a atragerii răspunderii administratorilor SIF Oltenia, ce fusese anterior anunţată public de SIF Banat-Crişana.

Opinia Cititorului ( 51 )

  1. Securistoizii. acaparatorii......,COMPLICE. A.S.F.

    1. Dan Paul a prins-o pe Oana Popa ca inregistra la AGA si il informa pe Bogdan Dragoi, care sta afara, pe trotuar. Circ!

      Sper ca a amendat-o...

      Oana Popa o slugă de cea mai joasa speță.

      Cine este Oana Popa?

      Ghicitorule dai si in cafea?

    De la AGOA SIF3 nu dati nicio relatare?

    1. Daca te uiti, o vezi. Daca nu, nu.

    Aga ca pe vremuri. Tinem actionarii la usa. Sa vedem daca i si amendeaza politia craioveana. Asa ar trebui. Ce cauta la aga lui ciurezu? Nu le a scris ca nu i primeste? Asa e la craiovita

    Războiul asta Ciurezu - Drăgoi parca îmi aduce aminte de războiul Staicu - Chelu, sper primii doi să nu sfârșească ca ultimii doi. Despre securiștii și investitorii din spatele lui Drăgoi sa ne ferim zic!

    1. Cu acelasi experiment obtii rezultate diferite ? eu cred ca va fi exact ca in cazul Staicu-Chelu

    Greșit, Radu Hanga nu este cu ei.

    Nu ar trebui sa se desfasoare 2 adunari. Banuim ca in urma circului lui ciurezu, se vor lua masuri de cei in drept, mai devreme sau mai tarziu. Intotdeauna, dreptatea va triumfa.

    1. Pe ce re bazezi ca circul e al lui Ciurezu si nu al lui Lakis?

      Cred ca in primul rand este al organizatorilor. Dar nici cu ceilalti ...

      Pai, organizatorii ce vina au?

      in ce articol de lege scrie ca nu am voie la AGA dacă am votat electronic ?

      In ala in care scrie ca toti actionarii au dreptul la vot si cei care au votat sa nu ocupe locul celor care n-au votat.

      Sclavule

      TE plates te tudorica 

      Nu Iti e rusine 

      Daca tudorica Era corect cum se pretinde inchiriat o Sala mare in care se putea desfasura aga in conditiile decente 

      Chiar nu inteleg cat de handicap at poate sa fie in conditiile in care in 3 luni dispare pragul 

      Atunci ce o sa Mai inventati?

      Pot sa votez prin corespondenta si dupa, sa aleg sa vin la aga. Din diverse motive. Inclusiv pentru ca mi am schimbat parerea si vreau sa votez altfel. Sau pentru ca vreau sa introduc un punct pe ordinea de zi, etc. In conditiile in care ai votoat prin corespo denta si apoi te prezinti la aga, se anuleaza vorul prin corespondenta si se voteaza in sala. Asta e regula. Clar?

      Sa ocupe locul? Ce loc ma? Te crezi la cinema? N ai inteles ca la aga tb sa te organizezi astfel incat sa primesti TOTI actionarii? Toti. Nu ai voie sa triezi pe cine primesti si pe cine nu. Indiferenr daca au votat electronic sau nu. Nu pori sa invoci covid si sa masori sala cu ruleta si sa hotarasti tu, ciurezu, ca au voie 24 de actionari. Ciurezu, conform lefii tb sa asiguri conditii de aga. Unde intra 23, intr si 60. Ai o ditamai cladirea . Nu ai voie sa triezi actionarii. Daca nu se iau masuri legale urgente, inseamna ca maine, ciurezu nu si va mai primi actionarii la aga. Ca probabil o s o organizeze in lift. Iar in lift icap 3 persoane.

      In ordonanta militara sunt interzise adunarile.

      Mare prost mai esti! Daca sunt interzise, um a tinut ciurezu aga?

      Mare prost mai esti! Daca sunt interzise, um a tinut ciurezu aga?

      Daca scrii de doua ori crezi ca asti mai destept?

    Cineva ar putea sa ii spuna omului care sta in picioare cu masca sub nas ca este un caraghios. Masca trebuie sa acopere si nasul. Altfel, singurul rost este ca audienta sa nu ii miroasa respiratia. Ceea ce se poate rezolva si prin spalare pe dinti de trei ori pe zi.

    1. Cineva ar trebui sa-ti spuna ca esti caraghios sa observi nimicuri.

      nu e caraghios, dar cind respira i se aburesc ochelarii. acum stii si tu de ce isi tine masca asa

      ...

      Atât de slabi sunteți ca nu știți sa folosiți masca, dacă ar purta-o cum trebuie, nu s-ar aburi ochelarii...

      se vede ca nu esti ochelarist. in plus, mai si aluneca ochelarii de pe nad din cauza mastii corect purtate

      Esti prost sau...Cum dracu sa nu se abureasca?

      Probabil era pierdut. Nu i venea sa creada ca i a reusit schema cu covidul. Si a pus masca si si a tinut actionarii in strada. Asa ceva....un clovn.

    Drăgoi ăsta e incredibil!

    Nu participă la Aga de la Sif 1 dar dă buzna la Sif 5

    Apoi pe sem1.din 2019 participă la 33 sedinte ale CA de la Sif1 "la toate" zice acolo, dar nu este la Aga proprie a Sif1. Ce om e ăsta? 

    1. o sluga

      Sluga cui?

      a lui Lakis

      Foarte bine punctat.Asta trebuie sa cunoasca si actionarii Sif 1.

      La AGA din martie de la Sif 1 din 5 administratori ai sifului au fost prezenti doar 2 administratori in sala la AGA Sif 1.Adica doar Dragoi si Straut.

      Ceilalti iau banii degeaba. 

      Da, aici avem un eveniment caragialesc in toata splendoarea lui.

      Dragoi, a plecat la luptal dupa ce s-a prins, mai greu, care este strategia lui Ciurezu. A ajuns la Craiova cu trupa lui de. mitici libanezi....si a zis ca Stefan cel Mare:  

      pe cai razesii mei!  

      la care razesii i-au raspuns: 

      n-avem cai Maria Ta, 

      la care Dragoi raspunde:

      atunci pe curand. 

    Sunt minoritar Sif5, am votat electronic. Am citit toate relatările inclusiv celelate 2 ziare. Parerea mea e ca cei din grupul Sif1 s-au dus special sa faca scandal. Mă bucur că s-au aprobat dividendele. Atât ma interesează ca de aia am băgat bani în Sif5. Bravo Sif5. Rusine Dragoi

    1. Tarane, n ai bagat bani in sif 5. Ca n a luat sif 5 nici un ban de la tine.

      Si ca sa vezi cat de taran mincinos esti, te dai axtionar minoritar. Stii vreun axtionar majoritar la sif 5?

      Vezi ca Lakis, Dragoi, sif 4 si fondurile lor sunt actionari semnificativi.

      Aha.... 

      E de ajuns sa spui Lakis, restul umplutura. Dragoi e nimeni, remarcabil doar ca mincinos.

    Mult zgomot ptr nimic

    Acesti domni - Ciurezu, Dragoi - trebuie anchetati si pedepsiti. Comit infractiuni economice de 20 de ani si nimeni nu le face nimic. ASF, ce faci?

    1. Acesti domni - Ciurezu, Dragoi - trebuie batuti la palma cu linia.

    Cat de slabi sunt Dragoi & Co. Daca ar fi avut de gand sa include punctul cu atragerea in raspundere ar fi trebuit sa faca tot, ca sa fie toti complotistii in sala, adica Dragoi in persoana cu stampila, taranii aia de la OPUS ch artred si persoana care reprezinta SWISS CAPITAL si CERTINVEST.

    Dar i-a luat Liviu Ungureanu prin surprindere la Arad si apoi le-a cazut fisa. Slabi de tot, pentru ca deja era prea tarziu, au votat electronicsau au trimis imputerniciri. . Pe de alta parte Liviu Ungureanu avea tot dreptul sa ceara lista actionarilor fizic prezenti, la AGOA de la SIF1, caci acest punct nu poate fi votat decat de catre cei care sunt prezenti si reprezentanti legali ai actionarilor, nu tu imputerniciri si alte cele.  

    Dar asta e, mai invatati carte taranoilor cu pretentii de performeri.

    Dle Ungureanu aveti tot dreptul sa-i dati in judecata pentru luarea ilegala a unei hotarari. 

    1. Bai Porcea, cu tot respectul, esti retardat tare de tot. Si mai si vorbesti tampenii, fara sa fi citit nici macar un convocator... Votul electronic s-a incheiat la SIF5 cu o saptamana inainte de AGA. Ciurezu a dat pervers comunicatul cu accesul in sala luni dupa amiaza. Va raspunde pentru asta oricum."Taranii" stiau exact ce au de facut, daca ar fi vrut sa faca ceva, nu era nevoie sa vada ce face ungureanu la Arad. Efectiv sunteti hilari cum comentati voi, niste saracii care n-aveti un ban in buzunar si va dati cu parerea despre investitori care au bagat milioane. De euro. Sunteti niste saraci, bai "actori din piata de capital". Fix nist actori sunteti, faceti figuratie, atmosfera si atat.

      Hai ca te-am nimerit exact unde doare mai tare. Spune repede cate milioane a bagat de exemplu Opus ch artred din banii lor, nu din banii SIF1 si SIF4 in SIF5?.

      Asa fac performerii.... fura bani de la mine din buzunar, si ii investesc in numele firmelor in care. altii, ca mine, sunt actionari din mileniul trecut. 

      Hadi be, birak beni, caci araba n-o stiu, dar inteleg libanezii tai, turca.

    In opinia mea NU TREBUIA convocata acum AGA in starea de urgenta, se putea astepta dupa 15.05.2020, cand se incepeau formalitatile de convocare AGA. Este foarte clar, D-UL CIUREZU trebuie sa plece, este conservator si nu isi mai justifica prezenta in cadrul SIF OLTENIA. TREBUIE SA INTELEAGA CA ESTE GATA!

    Daca eram actionar ii faceam plangere la DNA pe abuz in serviciu si altele... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb