Agent Green condamnă includerea energiei nucleare şi din gaze în Taxonomia Verde

S.B.
Miscellanea / 8 februarie 2022

Agent Green condamnă includerea energiei nucleare şi din gaze în Taxonomia Verde

Comisia Europeană a prezentat săptămâna trecută Actul Delegat Complementar care prevede includerea producerii electricităţii din gaze naturale şi din surse nucleare ca fiind tehnologii sustenabile cuprinse în noua Taxonomie Verde.

Platforma Uniunii Europene pe Finanţe Sustenabile, în care Agent Green este organizaţia care a pus la dispoziţie unul dintre cei 57 de membri experţi alesi de pe teritoriul UE[1], s-a opus categoric acestei propuneri, întrucat analiza grupului de experti arată ineficienţa centralelor electrice pe gaze naturale, chiar şi cea mai performantă având un impact negativ semnificativ asupra climei, în vreme ce Comisia va declara 1,4 miliarde de tone de CO2 echivalent emise drept "sustenabile" pe durata vieţii noilor centrale bazate pe gaze naturale.

De asemenea, energia nucleară nu trece testul do-no-harm al taxonomiei. Raspunsul care include argumentaţia Platformei împotriva gazelor şi a energiei nucleare la care Agent Green a contribuit poate fi gasit aici.

Cu privire la acest Act Delegat Complementar, Gabriel Paun, Preşedintele Agent Green a declarat: "Nu este nimic verde în energia nucleară şi în cea produsă din gaz. Comisia Europeană a ţinut cont doar de opinia industriei care a cauzat criza climatică şi evită ştiinţa. Această atitudine mă îngrijorează. Dacă Europa va merge în această direcţie atunci va eşua în îndeplinirea obiectivului de neutralitate climatică şi îşi supune cetăţenii la riscuri incalculabile".

Dr. Theodor Cojoianu, Professor pe Finante Sustenabile de la Universitatea din Edinburgh, reprezentantul Agent Green în cadrul Platformei UE pe Finanţe Sustenabile a declarat:

"Obiectivul Taxonomiei Verzi a Uniunii Europene este de a clarifica lista de activităţi economice care contribuie la atingerea unuia sau mai multora dintre cele 6 obiective de mediu ale Uniunii Europene. A pune 1,4 miliarde de tone de CO2 in atmosferă şi a le declara ca fiind sustenabile pentru climă nu este numai anti-ştiinţific, ci şi în detrimentul pieţelor de capital sustenabile şi numeroşilor actori care îşi doresc un standard verde ambiţios care să direcţioneze capitalul spre tehnologii adevarăt sustenabile. Taxonomia UE devine o unealtă a industriei de combustibili fosili şi nu una ştiinţifică care să ne ajute să ne atingem obiectivul de impact net-zero asupra climei în 2050. Copiii noştri ne privesc îndeaproape şi cred că această decizie a Comisiei va fi aspru judecată de urmatoarea generaţie."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci Uk a facut o centrala nucleara ,a avut si ratiunea de a produce combustibil pt submarine etc ... Toate echipamentele ,fiarele ,Plutoniul rezultat etc ... toate acestea sunt scufundate intr o piscina uriasa si extrem de radianta ...cu care englezii au ce face ! Nu pot sa l transforme ,sa l ingroape etc ...tot materialul are proprietati radioactve care dureaza sute de ani ! . Deci profesorul din Scotia stie exact care e situatia cu deseurile radioactive !

    Cum sa poti considera centralele nucleare ca fiind ...green si sustenabile . Germania a inchis aproape toate centralele nucleare ,dar exista inteleg ,contracte ca tocmai la noi s au gandit unele firme americane sa testeze anumite tipuri de centrale nucleare noi ! Atentie ,yehnologie noua ,netestata si poate periculoasa ! La noi ,da ,ca sa poata sa fie autorizata intrarea in tara a deseurilor radioactive pe post de combustibil ,poate ? Cine ne apara pe noi de distrugerea asta , toti vedem cum sunt descoperite mii de tone de deseuri in Constanta ,pe post de haine second hand ! Asta chiar ca e problema de securitate nationala si de salvgardarea natiei ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb